Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubalík trénoval bez větších potíží, do zápasu se Švýcary by mohl naskočit

Zprávy z předchozího dne a pondělní rozbruslení nasvědčují tomu, že útočník národního týmu Dominik Kubalík by měl být k dispozici na večerní souboj se Švýcary. Na dopoledním rozbruslení trénoval s týmem bez větších potíží. Přímý přenos utkání se Švýcarskem sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:40.

Kubalík rozjížděl akce v obvyklém složení formace s Davidem Tomáškem a Ondřejem Palátem. "Na tréninku to vypadalo v pořádku, ale tu situaci ještě bude Dominik konzultovat s týmovým lékařem i s fyzioterapeutem. Věříme ale, že by mohl být k dispozici," uvedl asistent trenéra Jiří Kalous s tím, že regeneraci celého týmu výrazně pomohl volný den, v němž byl dobrovolný trénink.

Trenérům zatrnulo ohledně stavu jejich útočníka, který se stal v pátek otcem dcery, ale přesto pak odehrál úvodní duel s Finy. Problémy přišly ve 45. minutě sobotního zápasu. Útočník Ottawy si v souboji s norským útočníkem Martinem Rönnildem nepříjemně zpříčil nohu a narazil do hrazení. Už vítězný duel s Nory (6:3) dohrál.

Švýcaři mají za sebou těžký nedělní večerní test s Rakušany, které zdolali po výsledku 6:5 a museli otáčet utkání ze stavu 1:3. Pro zápas s domácím týmem by je už mohl doplnit forvard LA Kings Kevin Fiala. 

"Monitorujeme tuto situaci, ale chceme se soustředit na náš tým, na naši hru. Určitě nechceme čekat, co budou hrát Švýcaři. Tempo hry bychom chtěli určovat my," řekl Kalous.

Hokejisté ze země helvétského kříže využili pět ze šesti přesilovek proti Rakušanům s úspěšností 83 procent. V početních převahách zářili především hvězdný obránce Nashvillu Roman Josi a útočník New Jersey Nico Hischier. Český tým čeká při případném oslabení těžká práce.

"Určitě chceme hrát bez faulů. Disciplína je jedna z hlavních věcí, abychom soupeři nenabídli šance v přesilových hrách. Ale také chceme pokračovat případně v dobré hře v oslabení, v němž se prezentujeme dobře," dodal Kalous.

Loni český tým podlehl Švýcarům v základní skupině šampionátu 2:4. Od té doby svedly oba týmy čtyři souboje v Euro Hockey Tour. Češi vyhráli 1:0, 3:2 v prodloužení a 5:3, ale v dosud posledním měření sil prohráli na Českých hrách v Brně 1:2.

Pravděpodobná sestava Česka:

Dostál (Mrázek) – Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček – O. Kaše, L. Sedlák, Červenka – D. Kubalík, Tomášek, Palát – M. Stránský, Kämpf, D. Voženílek – Flek, Kondelík, O. Beránek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články