Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Na rozbruslení před Finy chyběl novopečený otec Kubalík, ale utkání stihne

Češi vstoupí do mistrovství světa i s útočníkem Dominikem Kubalíkem, jenž absentoval na rozbruslení před utkáním s Finskem, neboť odjel k porodu manželky. V zápasové sestavě však figuruje. Přímý přenos utkání Česko – Finsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:40.

"Dominik ráno odjel k porodu, takže čekáme na vývoji situace a uvidíme," uvedl po rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous. Nakonec Kubalík utkání stihne, a tak odpadla varianta, že by český tým nastoupil pouze s jedenácti útočníky.

Jako první byl na střídačce před zahájením rozbruslení trenér brankářů Ondřej Pavelec, až po něm dorazila trojice hráčů Daniel Voženílek, Jáchym Kondelík a Lukáš Sedlák. Obránce Radko Gudas poté rozchytával spoluhráče z Anaheimu brankáře Lukáše Dostála, Petr Mrázek se v druhé bráně střídal s Karlem Vejmelkou.

Otázka, kdo do brankoviště na první duel nastoupí, přetrvávala celý den. "To nebudeme prozrazovat. Sestavu se dovíte hodinu před zápasem, nechceme úplně odkrývat karty," řekl Kalous po rozbruslení k brankářské situaci. Nakonec dostane přednost Lukáš Dostál před Petrem Mrázkem.

Hráči jsou už na turnaj natěšení. "Celá příprava je několik týdnů a myslím si, že každý hráč radši hraje, než trénuje. Celý tým. A je to vidět i na tréninku a na atmosféře, kdekoliv jsme spolu, že se hráči těší. Nejen hráči, ale samozřejmě i realizační tým," prohlásil Kalous.

Jak je na tom česká reprezentace a co očekávat od dalších týmů? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Reprezentanty však na úvod nečeká nic lehkého. "Fini jsou systémově velice dobře sehraný tým. Má skvělou defenzivu ve středním pásmu, hraje velmi těsnou obranu v obranném pásmu. Naopak v útočném pásmu, když spustí forčeking, tak ten je velmi agresivní, protože jsou výborní bruslaři. A na to všechno musíme být připraveni," dodal Kalous k soupeři.

Zdroj
ČT sport, Český hokej

Hlavní zprávy

Nejčtenější články