Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zase jsme hráli jen jednu třetinu, litoval Kaut

Kanada byla dvě třetiny lepším týmem a Česko porazila zaslouženě 3:1. Kapitán Roman Červenka nehledal výmluvy, k úspěchu bylo daleko i vinou horšího pohybu a špatného postavení na vhazování před vítězným gólem soupeře. Jediný český střelec Martin Kaut dobře ví, že pro čtvrtfinále je potřeba přidat.

"První třetina zase nic moc, Kanada na nás vlítla. Nebylo to ono, byli všude první," přiznal Červenka. "Bylo to celé o pohybu," dodal.

Kanaďané přestříleli v úvodní části českou reprezentaci 19:4 a převahu potvrdili přesilovkou trefou. Ve druhém dějství už to bylo na střely "jen" 10:9 ve prospěch zámořského týmu.

"Druhou třetinu se to otočilo, zvýšili jsme pohyb a byli jsme za to odměněni gólem," uvedl Červenka.

Martin Kaut šel do blafáku a trefil přesně. "Jsem za gól rád, ale nejsem spokojený s naší hrou. Zase jsme hráli jen druhou třetinu, jestli chceme uspět ve čtvrtfinále, takhle hrát nemůžeme," řekl jediný český střelec v utkání.

Češi svůj výkon nevygradovali. Naopak. "Ve třetí třetině sehráli vhazování, a i když jsme o tom mluvili, udělali jsme chyby a dostali jsme gól, musíme se znovu poučit," podotkl kapitán Červenka o situaci, po níž trestal Tyler Myers.

"Sami víme, že to jde, když bruslíme, napadáme, otáčíme rychle hru, ale pak zase přijde třetí třetina a my máme čtyři střely na bránu. Hodíme zápas za hlavu a ten nejdůležitější nás teď čeká," prohlásil s odhodláním Kaut.

"Musíme to všechno cpát na bránu, dát nějaký hnusný gól. To tam zatím není," dodal český forvard.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články