Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sestřihy a momenty posledního dne MS: Kanada se vrátila na trůn, bronz si odneslo Lotyšsko

Na závěr mistrovství světa v hokeji to vypadalo v medailových zápasech na kompletní vzpouru outsiderů, nakonec ale hlavní favorit v boji o titul potvrdil svou sílu. Zlato vybojovala Kanada, Německo se tak muselo spokojit se stříbrem. Na bronz však poprvé v historii dosáhlo Lotyšsko, které porazilo Spojené státy.

Kanaďané si ve finále poradili s houževnatými Němci, a přestože dvakrát prohrávali, našli cestu za 28. titulem, kterým se osamostatnili v čele historické tabulky. Před dvěma lety výběr Kanady těžil z výkonů Andrewa Mangiapaneho, tentokrát to byl Samuel Blais.

Útočník St. Louis Blues se v play-off gólově prosadil v každém zápase a v souboji o zlato hned dvakrát včetně vítězné trefy na 3:2. Uklidňující čtvrtou branku přidal kapitán Tyler Toffoli. Němci padli po olympijském finále v roce 2018 také ve finále světového šampionátu a na vysněný triumf si musí počkat.

Lotyši se dočkali historického bronzu, v duelu o třetí místo přetlačili Američany 4:3 v prodloužení. Výběr USA byl přitom medaili blíž, neboť nejprve dvakrát srovnal Rocco Grimaldi, nejproduktivnější hráč turnaje, a ve 47. minutě poslal Spojené státy poprvé do vedení Matt Coronato.

Poté však přišly hvězdné momenty obránce Kristianse Rubinse. Necelých šest minut před koncem srovnal a v prodloužení rozhodl po 82 sekundách povedenou ránou. Američané sice ovládli základní skupinu v Tampere, ale z Finska odjíždějí bez cenného kovu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články