Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sestřihy a momenty 11. dne MS: Norové šokovali Kanadu, Slovinci se rozloučili bez bodu

O největší překvapení dne se postarali hokejisté norského výběru, když porazili Kanadu 3:2 po samostatných nájezdech. Javorové listy tak zůstaly před úterním duelem za českým výběrem na třetím místě. Naopak poslední bez zisku jediného bodu skončili Slovinci, kteří se se šampionátem rozloučili těsnou prohrou 4:3 s Kazachstánem. Na příštím mistrovství světa naopak nebudou chybět hokejisté Rakouska, kteří v přímém souboji porazili Maďary. Stoprocentní na turnaji po výhře 4:1 nad Dánském zůstávají Švédi.

Podcenění se nevyplácí, dvojnásob na mistrovství světa. Kanada po laxní hře proti Norsku sice odvrátila porážku v základní hrací době, ale nakonec přece jen padla 2:3 po samostatných nájezdech. Seveřané přitom po záchraně mezi elitou dohrávají turnaj v Rize jen pro lepší umístění.

Nájezdy rozhodovaly i ve druhé skupině A. V souboji o udržení mezi elitou rozhodl pro rakouskou radost Manuel Ganahl. Rakušané přitom prohrávali 1:3, ale nepříznivý výsledek je nezlomil. V přímém duelu zdolali Maďarsko 4:3 po samostatných nájezdech a v roce 2024 nebudou scházet na šampionátu v České republice.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kazachstán – Slovinsko

Se šampionátem bez zisku jediného bodu se rozloučili Slovinci. Proti kazašskému výběru dlouho drželi naději na první vítězství na letošním mistrovství světa. Jejich soupeři však na jejich branky vždy dokázali řádně odpovědět a nakonec se v závěru zápasu i utrhnout. O vítězném gólu na 4:3 rozhodl útočník Maxim Muchametov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dánsko – Švédsko

O záchranu vidiny čtvrtfinále bojovali po dni volna Dánové. Rozjetým Švédům však nakonec podlehli 4:1. Dánové po střele Nicklase Jensena sice šli v severském duelu do vedení, ve 14. minutě však skóre srovnal Dennis Everberg a po proměněné přesilovce Švédy poslal do vedení André Petersson. To následně během dvou minut ve třetí třetině potvrdili Lukas Raymond a Carl Grundström. Švédi si tak v úterním přímém zápasu s výběrem USA zahrají o prvenství skupiny A.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články