Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovinci sahali po výhře. Nakonec se ale se šampionátem loučí naprázdno

Slovinci proti kazašskému výběru dlouho drželi naději na první vítězství na letošním mistrovství světa. Jejich soupeři však na jejich branky vždy dokázali řádně odpovědět a nakonec se v závěru zápasu utrhnout. Slovinci tak sestupují z elitní skupiny bez zisku jediného bodu. O vítězném gólu na 4:3 rozhodl útočník Maxim Muchametov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kazachstán – Slovinsko

"Byli jsme trochu naivní. Hráli jsme až příliš mnoho nahoru dolů, což jsme nechtěli. Jenže Kazachstán tak prostě hraje. A zrovna tak se odvíjel celý zápas. Když potřebují, tak umí být pořádně nebezpeční. Dnes to názorně ukázali," uvedl slovinský útočník Rok Tičar.

Souboj o čest začal velmi svižně. Na jedné straně nevyužil velkou příležitost Michajlis, vzápětí šli do protiútoku Slovinci a Kuralt po 90 sekundách od úvodního buly otevřel skóre. V závěru úvodního dějství hráli Kazaši přesilovku a byl to právě Michajlis, kdo se postaral o vyrovnání, když se prosadil parádní ranou pod horní tyčku.

Prakticky totožný scénář nabídla i druhé třetina. Byl to opět Kuralt, kdo na jejím začátku vrátil Slovincům vedení, přičemž tentokrát mu k tomu stačilo jen 66 sekund. Kazaši pak hráli svou druhou početní výhodu v utkání a i tuto nabídku dokázali využít –⁠ když chybělo do druhé pauzy odehrát 58 sekund, vyrovnal Muratov.

Slovinci ve svém posledním zápase skupiny B vyzvali Kazachstán
zdroj: Reuters autor: INTS KALNINS

Rovněž nástup do třetího dějství vyšel lépe Slovincům. Potřetí je posunul do vedení Drozg, a to v čase 42:27. Poslední desetiminutovka však patřila soupeři. V 52. minutě čelil slovinský gólman Us sólovému úniku Rymareva a tento minisouboj prohrál –⁠ 3:3. V 57. minutě se pak rozhodl vzít vše do vlastních rukou Muchametov, když našlápl po pravém křídle, protlačil se do zakončení a bekhendovou střelou z úhlu uspěl.

"Byl to zábavný zápas. A pro Kazachstán je dobré, že jsme vyhráli. Měli jsme tu spoustu hráčů, kteří hráli na svém prvním mistrovství světa. Budeme ale dál růst. A budeme každým rokem lepší a lepší," prohlásil útočník vítězů Batyrlan Muratov.

Kazachstán –⁠ Slovinsko 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. N. Michajlis (Rymarev, Beketajev), 40. Muratov (Orechov, Savickij), 52. Rymarev (Starčenko, Beketajev), 57. Muchametov (N. Michajlis) - 2. Kuralt, 22. Kuralt (Ograjenšek, Tičar), 43. Drozg (Simšič, Pance). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Kaukokari (Fin.) - Davis (USA), Ondráček (ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 4140.

Sestavy:

Kazachstán: Šutov - S. Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Butěnko, Dichanbek, Koroljov, Gajtamirov - Starčenko, Šestakov, Rymarev - N. Michajlis, Grenc, Savickij - Muratov, Muchametov, Omirbekov - Kajyržan, Mangisbajev, Rachmanov. Trenér: Mambetalijev.

Slovinsko: Us - Gregorc, Pavlin, Magovac, Crnovič, Podlipnik, Mašič, Štebih - Urbas, Jeglič, Verlič - Ograjenšek, Tičar, Kuralt - Pance, Simšič, Drozg - Zajc, Tomaževič, Čimžar - Maver. Trenér: M. Kopitar.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články