Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jalonen s tabulkou superšancí sdělil poznatky: Chyběl nám lepší forčeking, Hrubec nebyl stoprocentní

Po prohře s Lotyšskem (3:4 po prodloužení) možná ještě trochu s emocemi pochopitelně tolik sdílný nebyl. Další den kouč reprezentace Kari Jalonen přišel sám se statistickou tabulkou mezi novináře a vysvětloval. Zmínil se o několika tématech. 

Kari Jalonen se statistickou tabulkou superšancí
zdroj: ČTK autor: David Taneček

O superšancích

Superšance za šedesát minut. Za rovnovážného stavu jich máme deset, oni jedenáct. Přesilovky a oslabení, my čtyři, oni tři. V prodloužení čtyři ku třem. Celkově šance 18:17 pro nás. Přitom oni měli 35 střel na branku, my 25. Spousta jejich pokusů ale byla z úhlu a ty většinou neprojdou do brány.

Jalonenovy superšance
zdroj: ČT sport

O nedostatcích ve hře

Jsem stále pozitivní, ale trochu nám scházelo forčekování. Obecně to byl velmi dobrý zápas. Hodně rychlosti, soubojů, žádný čas pro hráče s pukem. Měli jsme v prodloužení velmi dobrou šanci, David Tomášek nedokázal zvednout puk nad beton gólmana. To je ta tenká hranice, která rozhoduje o výsledku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Lotyšsko

O případných změnách

Hlavně co se týká forčekingu, v prvních dvou duelech jsme forčekovali lépe. Proti Lotyšsku ale z nějakého důvodu byla vzdálenost mezi hráči větší. Zaměříme se na to, protože chceme hrát agresivně, pokud to jde, vždycky. Teď budeme hrát proti Slovinsku, což bude zas úplně rozdílný typ zápasu.

O brankářské otázce

Ori (trenér brankářů Zdeněk Orct) má plán s gólmany a řekne mi. Před zápasem mi sdělí, jaký gólman by mohl chytat podle něj a kdo bude dvojka. Většinou s ním souhlasím. Hlavní slovo je samozřejmě na mně. Teď probereme další plán. A výkon Šimona Hrubce? Nebyl stoprocentní.

O analýze zápasu

Po utkání s Lotyšskem mi to trvalo dvě, spíš dvě a půl hodiny. Díváme se na video a tipujeme si superšance. Někdy statistiky říkáme hráčům, ale spíš jen ty superšance. Jsou to moje statistiky, ne oficiální.

O spánku po zápase

Mám hodně myšlenek, ale musím spát, abych je mohl realizovat. Problém se spánkem nemám. Zvládnu to, když spím tak pět šest hodin. To je pro mě normální.

O volném dnu

Máme volný den pro hráče, kteří půjdou do lázní do Jurmaly, na wellness, do sauny. Mají v plánu teambulding a společnou večeři. Musí si odpočinout mentálně a fyzicky. Žádné meetingy. Já do Jurmaly nepojedu. Budu se večer dívat na zápas Švýcarů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články