Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Takový zápas jsme potřebovali. Kluci hráli neuvěřitelně, pochválil spoluhráče Vejmelka

Těsná výhra 1:0 nad Spojenými státy jde hlavně za ním, i když z jeho pohledu mu k nule výrazným způsobem pomohli také ostatní. Brankář Karel Vejmelka byl ústřední postavou vítězného zápasu, po kterém má národní tým jistotu čtvrtfinále mistrovství světa. K postupu přispěl 24 úspěšnými zákroky.

Na takové zápasy je z aktuální sezony v NHL zvyklý. V dresu Arizony si Vejmelka několikrát vyzkoušel, jaké to je bránit těsný náskok. "Potřebovali jsme takový zápas, kdy budeme vést a dotáhneme to do vítězného konce, i když to bylo s těsným výsledkem, ale tohle nás může zase jenom posunout dál," řekl Vejmelka.

Populární 'Veggie', jak mu členové Coyotes v zámoří přezdívají, se však neobejde ani v národním týmu bez pomoci spoluhráčů. Také tentokrát měli na vychytané nule českého gólmana podíl. "Musím poděkovat klukům, protože hráli neuvěřitelně a spoustu střel zblokovali, takže je to hlavně jejich zásluha. Mě už tam pár puků trefilo a měl jsem takové rutinní zákroky, které musím na této úrovni chytat. Je to týmový výkon a jsem rád za tři body," uvedl Vejmelka.

Po dvou lehčích zápasech proti Lotyšsku a Norsku bylo jasné, že českou reprezentaci čeká těžší soupeř, jenž se navíc postupem času na turnaji zvedá. "Věděl jsem, že budu pod tlakem a že Amerika bude silný soupeř. Samozřejmě se to potvrdilo. Zápasy předtím nebyly lehké ani předtím, ale je super, že jsme si ukázali, že můžeme hrát i s týmem, jako je Amerika," prohlásil Vejmelka.

Nad dalším startem jasno nemá, ale proti Finům by podle jeho slov klidně chytal. "Je to rozhodnutí trenérů. Řešíme to zápas od zápasu, takže je to hlavně na nich. Ale já jsem rád, když dostanu zápas. Je to vždycky super tady chytat. Já si to užívám a jak to trenéři budou chtít, tak to bude," prohlásil Vejmelka k poslednímu duelu skupiny proti Finům, který se hraje v úterý večer.

Pak už přijde čtvrteční čtvrtfinále play-off, které si Češi zajistili triumfem nad USA. "Věděli jsme, že to máme ve svých rukách, a to se povedlo. Takže jsme rádi, že jsme to zvládli. Nechci říct, že si teď budeme nějak lehkovážně užívat poslední zápas ve skupině, ale chceme samozřejmě zase vyhrát," dodal Vejmelka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články