Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Černý scénář se potvrdil. Stützle na šampionátu dohrál a Němci čelí komplikaci

Měl být jedním z hlavních útočných es německého výběru, ale týmu už na mistrovství světa nepomůže. Tim Stützle už další zápas na šampionátu ve Finsku nepřidá. Zranění útočníka Ottawy z duelu proti Francii ho vyřadilo ze hry a Německo se tak musí obejít bez jeho služeb.

Je nám líto, video expirovalo.
Zranění Stützleho by mohlo být vážnější

"Tim měl štěstí v neštěstí. Utrpěl zranění kolena, které se vyléčí rychle a úplně. Po konzultaci našeho lékařského štábu s Ottawa Senators jsme se rozhodli, že do turnaje už nezasáhne. Mohlo by se to v dalších zápasech zhoršit. Jeho zdraví je na prvním místě," citoval web IIHF sportovního ředitele Německé hokejové federace Christiana Künasta.

Stützle se zranil v duelu proti Francii ve 14. minutě po zákroku obránce Thomase Thiryho a muset odstoupit ze hry. Sudí Roy Stian Hansen a Lassi Heikkinen Thiryho za atak nevyloučili, naopak trest dostal Stützle, který cestou na střídačku rozezleně sekl přes nohy zadáka Pierrea Crinona. Trest odpykal Daniel Fischbuch, protože trojka draftu NHL z roku 2020 odkulhala do šatny.

Stützle na velké mezinárodní akci v dresu Německa debutoval a stihl za necelé tři zápasy dvě asistence. V NHL má za Ottawu za dvě sezony na kontě 132 zápasů a 87 bodů za 34 branek a 53 přihrávek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články