Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Rusko je minulostí. Juniory čeká pravá zkouška proti Německu, které nikdy nebylo tak silné jako teď

Po překvapivé výhře nad Ruskem nesmí zaváhat v druhém vystoupení na turnaji, pokud se chtějí vyhnout záchranářským starostem. České juniory čeká náročné utkání proti Německu, které disponuje zřejmě nejlepší mladou generací v německé historii. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 15:00.

Slavící hokejisté Německa do 20 let
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Německu dorostly tak kvalitní ročníky mladíků, až jde při pohledu na největší tamní talenty strach. "Určitě se budou prezentovat důrazným hokejem, budou dobře bruslit, budou houževnatí. Mají dva útoky, které jsou velmi dobře složené z kvalitních hokejistů. Tyhle ročníky se jim podařily," řekl český trenér Václav Varaďa.

"Pro nás to bude samozřejmě těžký soupeř. Budou mít utkání s Amerikou za sebou (porážka 3:6), ale pro nás to nic neznamená. Možná, že budou o to víc rozehraní. My musíme hrát náš hokej, věřit, že týmovým pojetím porazíme další tým," uvedl Varaďa.

V obraně vyčnívá výškou i pozicí na posledním draftu NHL kapitán výběru Moritz Seider. Celková šestka roku 2019 (Detroit) hraje v reprezentačních zápasech obrovskou porci minut a v přesilovkách je hlavním "ostřelovačem" od modré čáry.

V útoku je pak celý zástup nadějí, které by měly mít velké slovo v letošním draftu. Výrazně se projevily už v zápase proti USA. Dvěma góly v přesilovkách se blýskl John Peterka, který společně s Justinem Schützem (vybrán v draftu 2018) a Timem Stützlem nejvíce větrali americkou defenzivu. Posledně jmenovaný je podle skautů budoucím Leonem Draisaitlem.

Také první německý útok budí respekt. Taro Jentzsch má na křídlech Dominika Bokka (č. 25 draftu 2018) a Lukase Reichla, synovce českého trenéra u reprezentačního "áčka" Roberta. Trio Stützle, Peterka a Reichel bude patřit k žádaným jménům ze strany zástupců klubů NHL.

"Potom máme ještě dva zápasy – Kanadu a Ameriku. Každý může porazit každého a my jsme porazili ruský tým a věřím tomu, že si tím hráči pomohli a dodali si sebevědomí do dalších bojů," vrátil se Varaďa ke vstupu do turnaje.

Na povedený duel s Ruskem už ale hráči vzpomínat nemohou. "Je to jeden zápas na turnaji a nemusí nic znamenat. Musíme se dobře připravit a nic nepodcenit," burcoval kapitán české reprezentace Libor Zábranský směrem ke klíčovému souboji.

Český výběr se bude muset po zbytek turnaje obejít bez Jakuba Lauka, pro něhož šampionát kvůli zranění kolene skončil. Místo něj byl na soupisku dopsán Karel Plášek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články