Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kanadská dvacítka deklasovala Slovensko 11:1

Hokejisté domácí Kanady rozdrtili na "dvacítkách" Slovensko 11:1. Šesti body za čtyři branky a dvě asistence se v Edmontonu blýskl kapitán Mason McTavish. Kanada zůstala po dvou zápasech suverénní, vede skupinu A s plným počtem bodů a o půlnoci na neděli našeho času bude třetím soupeřem české reprezentace. V "béčku" jsou stoprocentně úspěšné Spojený státy americké, které porazily Švýcarsko 7:1.

Radost kanadských juniorů
zdroj: ČTK/AP/JASON FRANSON

Poprvé se Kanaďané prosadili v 7. minutě, kdy po spolupráci s McTavishem otevřel skóre Connor Bedard. V první třetině se prosadili ještě Will Cuylle, Brennan Othmann a Olen Zellweger. Od druhé části nahradil ve slovenském brankovišti Šimona Latkóczyho Tomáš Boľo, jehož po 62 sekundách překonal v přesilové hře Logan Stankoven.

Mezi 27. a 44. minutou nastřílel čtyři branky McTavish, mezi něž pouze v čase 34:40 vměstnal snížení na 1:6 Matej Kašlík. Kapitán Kanady vede s osmi body za čtyři trefy a osm přihrávek produktivitu turnaje. Debakl Slováků ještě zvýraznili Joshua Roy a Zach Ostapchuk.

V duelu USA se Švýcarskem se čekalo na první branku do 26. minuty, kdy obhájce titulu dostal v početní výhodě do vedení Carter Mazur. V čase 28:25 sice vyrovnal Joel Henry, ale Američané do konce druhé třetiny díky gólům Brocka Fabera, opět Mazura, Landona Slaggerta a Matthewa Coronata získali náskok už 5:1. Po 117 sekundách závěrečného dějství využil přesilovku Thomas Bordeleau a v 55. minutě dovršil výsledek Riley Duran.

Výsledky mistrovství světa hokejistů do 20 let

Skupina A:

Kanada - Slovensko 11:1 (4:0, 4:1, 3.0)

Skupina B:

Švýcarsko - USA 1:7 (0:0, 1:5, 0:2)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články