Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanada přestřílela Finsko a na MS dvacítek ovládla skupinu A

Stoprocentní úspěšnost si na mistrovství světa hokejistů do 20 let udržela favorizovaná Kanada. Domácí tým totiž v závěrečném duelu před play-off porazil 6:3 Finsko a pojistil si první místo ve skupině A. Ve čtvrtfinále ho čeká v noci na čtvrtek od 1:00 SELČ Švýcarsko. "Suomi" se ve středu od 18:00 utkají s Německem, které v souboji o druhé místo ve skupině B podlehlo Švédsku 2:4.

Kanaďané oslavují gól na MS hokejistů do 20 let
zdroj: ZUMA autor: Joel Marklund

Švédové budou hrát ve středu od 21:30 s Lotyšskem. Čeští reprezentanti už měli o souboji s obhájci zlata ze Spojených států amerických jasno po předchozím hracím dnu, nastoupí proti nim ve čtvrtek ve 4:30.

Kanada vedla v souboji dosud neporažených celků nad Finskem v 18. minutě už 3:0. V čase 6:21 otevřel skóre Brennan Othmann tečí střely Olena Zellwegera, potom se prosadil Tyson Foerster po průniku Ridlyho Greiga a střelou z pravého kruhu překonal Leeviho Meriläinena Connor Bedard, favorit draftu NHL v příštím roce.

Finové snížili 57 sekund před koncem první třetiny díky Samueli Heleniusovi, ale po 31 vteřinách druhého dějství vrátil domácím tříbrankový náskok z dorážky Greig. Ve 37. minutě využil přesilovou hru kanadský kapitán Mason McTavish, který si sedmým gólem na turnaji upevnil pozici nejlepšího střelce a s 13 body vede i produktivitu.

Ve 44. minutě se po střele Topiho Niemeläho a teči Joakima Kemella radovali Finové, kteří v čase 56:23 po přesilovkové kombinaci zakončené úspěšnou střelou Robyho Järventieho vykřesali naději snížením na 3:5. Při power-play ale dovršil výsledek 107 sekund před koncem do prázdné branky William Dufour.

Švédové museli proti Němcům přesně po čtyřech minutách dohánět ztrátu po brance Benneta Rossmyho, ale ještě v první třetině otočili stav na 3:1. V čase 5:52 využil početní výhodu Oskar Olausson a mezi 13. a 14. minutou během 90 sekund skórovali Daniel Ljungman s Oskarem Magnussonem.

V čase 45:46 pojistil náskok v další přesilové hře svým druhým gólem v utkání Ljungman a osm sekund před koncem už jen zkorigoval výsledek Luca Münzenberger.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu (Kanada):

Skupina A:
Kanada - Finsko 6:3 (3:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky:
7. Othmann (Zellweger, Bedard), 13. Foerster (Greig, Seeley), 18. Bedard (McTavish, Cormier), 21. Greig (J. Roy, Zellweger), 37. McTavish (Zellweger, K. Johnson), 59. Dufour (Ostapchuk, McTavish) - 20. Helenius (Väisänen, Liukas), 44. Kemell (Niemelä, Aatu Räty), 57. Järventie (Kemell, Heimosalmi). Rozhodčí: Hennessey (USA), Holm (Švéd.) - Hofer (Něm.), Rey (USA). Vyloučení: 4:2, navíc Cuylle (Kan.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5283.

Skupina B:
Švédsko - Německo 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
6. Olausson (Andrae, Lekkerimäki), 13. Ljungman (Olsson, Lysell), 14. Magnusson (Andrae, Grans), 46. Ljungman (Niederbach, Lekkerimäki) - 4. Rossmy (Dziambor, Schweiger), 60. Münzenberger (Leonhardt). Rozhodčí: Bloski (Kan.), Kova (Fin.) - Cattaneo (Švýc.), Huseby (Kan.). Vyloučení: 4:2. Využití: 2:0. Diváci: 741.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články