Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jiříček má koronavirus a s dvacítkou na šampionát neodletěl

Hokejová reprezentace do 20 let odletěla na mistrovství světa bez Davida Jiříčka. Šestý muž letošního draftu NHL měl pozitivní test na koronavirus a do Edmontonu by měl odcestovat po uplynutí karantény. S osmnáctiletým obráncem výprava stále počítá na celý turnaj, který začíná 9. srpna.

David Jiříček
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"S (mezinárodní federací) IIHF to budeme po příletu do Edmontonu řešit. Pokud vše půjde podle plánu, měl by se David k týmu připojit ještě před začátkem mistrovství," uvedl v tiskové zprávě manažer týmu Otakar Černý.

Všichni hráči a členové realizačního týmu museli podle nařízení organizátorů absolvovat před odletem do Kanady jeden PCR test. S výjimkou Jiříčka byly všechny ostatní výsledky negativní. Do dějiště MS tak odcestovalo 24 hráčů (tři brankáři, sedm obránců a 14 útočníků).

Šampionát se měl konat na přelomu loňského a letošního roku, ale kvůli koronavirové nákaze byl nakonec zrušen po odehrání pouhých devíti zápasů a kontumaci dalších tří duelů. Nyní organizátoři v kanadské provincii Alberta nastavili mírnější pravidla než v zimě.

"Tentokrát bychom neměli fungovat v tzv. bublině a ani nás nečekají karantény na hotelových pokojích. Po příletu budou dle našich informací testovaní na místě pouze náhodně vybraní jedinci. Celý tým absolvuje ještě jedno kolo testování 4. srpna. V případě, že všechno půjde podle plánu, by se potom dál v průběhu šampionátu testovat nemělo," dodal Černý.

Česká dvacítka vstoupí do turnaje v úterý 9. srpna utkáním proti Slovensku. Dalšími soupeři v základní skupině A budou postupně Finsko, domácí Kanada a Lotyšsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články