Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Montreal vyplatí Kaberleho, český obránce je volným hráčem

Montreal - Hokejista Tomáš Kaberle končí v Montrealu, který se rozhodl českého hráče vyplatit ze smlouvy. Pětatřicetiletý obránce tak v příštích dvou letech dostane dvě třetiny z ještě rok platného kontraktu na 4,5 milionu dolarů a stane se v NHL nechráněným volným hráčem.

Tomáš Kaberle
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

V uplynulém ročníku po výluce v NHL, během které oblékl dres extraligového Kladna, nedostával Kaberle v Montrealu prostor. Nastoupil jen v 10 zápasech a připsal si tři asistence. Vítěz Stanleyova poháru s Bostonem z roku 2011 a mistr světa z Vídně z roku 2005 má za sebou nejhorší sezonu své zámořské kariéry.

Kaberle po triumfu s Bostonem podepsal jako volný hráč tříletý kontrakt na 12,75 milionu dolarů s Carolinou. Ta ho v prosinci 2011 vyměnila za jiného českého obránce Jaroslava Špačka. Montrealu se po vyplacení Kaberleho nebude počítat 4,25 milionu z jeho průměrné mzdy do platového stropu. Oficiálně tento krok mohou Canadiens učinit 48 hodin po skončení bojů o Stanleyův pohár.

Montreal tak vyčerpá i druhou povolenou možnost, kterou v tomto období nová kolektivní smlouva dává klubům, aby se rozloučily s hráčem, jehož zátěž pro platový strop je vyšší než tři miliony dolarů. V lednu už klub opustil útočník Scott Gomez. Platový strop se v nadcházející sezoně sníží ze současných 70,2 na 64,3 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články