Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Mazanec bránil přítelkyni, odnesl to zlomeným prstem a měsíc si nezachytá

Plzeň - Hokejisté Plzně se budou muset minimálně měsíc obejít bez své brankářské jedničky Marka Mazance. Jednadvacetiletý gólman, který skvěle navázal na bravurní výkony finské posily z NHL Tuukky Raska, má zlomený prsteníček levé ruky. Za lídra extraligy by měl nejbližší zápasy chytat zkušený Adam Svoboda.

Talentovaný gólman Mazanec po Raskově odchodu zaujal post týmové jedničky, ale během reprezentační přestávky se při odchodu z restaurace zapletl do incidentu. Odnesl si z něj zranění ruky, které si podle lékařů vyžádá šest až osm týdnů rehabilitace.

"Stejný člověk už se o něco podobného pokusil dříve. Slovně, pak fyzicky. Teď se do sporu připletla i má přítelkyně, musel jsem ji bránit. Bohužel, dopadlo to takhle," přiblížil Mazanec pro server iDnes.cz. "Přesto věřím, že za měsíc budu moct začít s tréninkem," dodal.

Mladý gólman popírá jakoukoliv vinu na vyvolání potyčky, i tak se ale cítí provinile. Především s ohledem na zbytek týmu Indiánů. "Nemohl jsem za to, všichni ví, že jsem nekonfliktní typ. Proto zvažuji i právní kroky vůči této osobě. Ale přesto dobře vím, že jsem oslabil mužstvo v nejméně vhodnou chvíli a jsem z toho špatnej," prohlásil Mazanec.

V této sezoně nastoupil Mazanec do deseti utkání, v nichž inkasoval v průměru 2,1 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 93,4 procenta. Po statistické stránce tak ještě předčil gólmana Bostonu Raska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články