Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Matthews: Debutovat v Air Canada Centre, to bylo skutečně mimořádné

Toronto - Ačkoliv za sebou ještě nemá ani minutu v NHL, je Auston Matthews jedním z hlavních tahounů Výběru Severní Ameriky na Světovém poháru. Debut na turnaji, který odehrál souhrou okolností na ledě svého nového zaměstnavatele Toronta, se mu podařil a mladí Severoameričané porazili Finsko 4:1. Matthews je zdá se připraven na vstup do nejlepší ligy světa.

Auston Matthews
zdroj: ČTK/PA autor: Chris Young

"Upřímně říkám, že jsem nebyl ani tolik nervózní. Spíše dost netrpělivý, nemohl jsem se dočkat, aby už turnaj začal. Ale to jsme byli po tom dvoutýdenním kempu a třech přípravných zápasech všichni," řekl Matthews. Pro šikovného útočníka byl zápas proti Seveřanům mimořádný i v tom ohledu, že absolvoval zápasový debut na ledě arény Air Canada Centre. "Byl to skutečně mimořádný večer. Hrát první zápas tady v Torontu... Skutečně vzrušující okamžiky," prohlásil Matthews.

Kouč Todd McLellan mu dal důvěru v první útočné formaci, kterou tvoří společně s Connorem McDavidem a Markem Scheifelem. "Myslím, že se dobře doplňujeme a každý z nás přináší do hry odlišné věci. Já a Scheifele jsme dva velcí hráči s dobrou kontrolou puku, Connor je hodně rychlý. Myslím, že jsme si vytvořili i hodně dobrých šancí, včetně toho neuznaného gólu. Je moc příjemný pocit, když takhle přispějete k úspěchu. A proti Finům přispěly všechny čtyři lajny," uvedl Matthews.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko - Severní Amerika "23"

McLellan: Do NHL patří, vědí to všichni

Talentovaní mladíci byli od začátku lační po úspěchu. A jak mladý Američan potvrdil, hladoví po hokeji samotném. "Myslím, že to bylo dobře vidět. Létali jsme po hřišti, využívali rychlosti a kontrolovali tempo hry. Natěšení na zápas zafungovalo v náš prospěch," pochvaloval si.

V Air Canada Centre se při nástupu na led dočkal velkých ovací. Během zápasu ale nebyl pouze v hledáčku diváků, ale i samotného McLellana. "Sledoval jsem ho, protože jsem si myslel, že bude v zápase hodně vidět. A přesně tak to i bylo. Neměl jsem vůbec obavy z jeho nasazení. I když zatím neodehrál jediný zápas v NHL, tak je hráčem, který do NHL patří. Vím to. A vědí to všichni okolo. Je opravdu dobrý," ocenil McLellan.

"Zaslouží si být tam, kde je. A dobře zapadá do první útočné řady. Rozhodně to není tak, že bychom ho tam dali s pokynem 'dohlédněte na něho, ať máme jistotu, že se mu nic nestane'. Necháváme ho hrát. A on hraje dobře, více po něm nemůžeme žádat," doplnil McLellan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články