Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Marek Židlický posílí českou reprezentaci, přiletí v pondělí

Praha - K české hokejové reprezentaci se na mistrovství světa připojí velká posila. Podle zástupců svazu přiletí v pondělí do Stockholmu obránce Marek Židlický, nastoupit by měl už do utkání s Norskem.

Marek Židlický v dresu národního týmu
zdroj: Isifa

"Marek v sobotu večer potvrdil hlavnímu kouči, že se může turnaje účastnit," uvedl asistent trenéra Josef Paleček na dnešním ranním rozbruslení. "Samozřejmě že je to dobrá a příjemná zpráva. Přijede Tomáš Plekanec, přiletí Židla. To, co jsme chtěli, se splnilo," doplnil spolupracovník Aloise Hadamczika.

Útočník Plekanec z Montrealu, který vypadl v prvním kole play-off NHL, dorazí do Švédska už dnes. Zasáhnout do odpoledního zápasu proti Kanadě ale ještě nestihne. Židlický se s New Jersey do vyřazovací části NHL neprobojoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Asistent Paleček o posílení Plekance a Židlického

V zámoří po skončení zkrácené sezony čekal na novou smlouvu, kterou původně svůj start na šampionátu podmínil, poté zástupci Českého svazu ledního hokeje jednali o jeho pojistce. Zda se už na kontraktu domluvil, nebo bude hrát díky pojistce, není momentálně jasné. "To je otázka na Marka. Potvrdil účast, to je hlavní," uvedl Paleček.

Plekanec se Židlickým zaplní poslední dvě volná místa na české soupisce. Obránci Jakub Krejčík a Marek Trončinský, kteří se ve Stockholmu s týmem připravují, si tak na turnaji nezahrají.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články