Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mám z gólu radost, ale výhra je důležitější, řekl po premiérové trefě Havlín z Liberce

Pětadvacet utkání čekal na to, až si zapíše první trefu v extralize. Liberecký obránce Tomáš Havlín se dočkal doma proti Olomouci a pomohl Bílým Tygrům k triumfu 3:2 po samostatných nájezdech. Jednadvacetiletý rodák z Jablonce nad Nisou byl po zápase spokojený s trefou a především triumfem a zároveň ho těšilo, že se mu daří splácet současnou důvěru trenéra Filipa Pešána.

Liberecký Tomáš Havlín se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Mám z gólu samozřejmě velkou radost. Nejsem zrovna bek, který by měl nějak výrazně bodovat, takže jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci i jinak než jen obrannou hrou. Nejdůležitější ze všeho ale je, že jsme nakonec zápas zvládli a vyhráli," řekl Havlín.

Trefil se v 26. minutě, kdy zamířil přesně do levého horního rohu branky Branislava Konráda. "Výbornou práci odvedli naši útočníci, když dokázali vybojovat puk za bránou. Dostal jsem pak krásnou nahrávku mezi kruhy od Tylera Redenbacha a navíc další náš hráč dobře clonil brankáři, který nic neviděl. Stačilo pak už jenom trefit místo, kde zrovna nestál," popsal Havlín.

Stříbrný medailista z mistrovství světa hráčů do 18 let z roku 2014 dostává v poslední době od libereckého kouče Pešána hodně prostoru a nastupuje v elitní obranné dvojici s kapitánem Martinem Ševcem. "Jsem moc rád, že jsem dostal takovouto šanci," pochvaluje si.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Olomouc

"Už v minulých sezonách jsem dostal pár zápasů, ale teď je ta příležitost opravdu velká. Švícko (Martin Ševc) je navíc skvělý spoluhráč, má spoustu zkušeností a snažím se toho od něj pochytit co nejvíce. Vážím si toho, že mi trenér dal důvěru a doufám, že se v sestavě udržím co nejdéle," přeje si Havlín, který na ledě strávil téměř 17 minut.

Liberecké vítězství se však podle Havlína, který má podíl i na historickém libereckém titulu z roku 2016, nerodilo vůbec lehce. "Olomouc je nepříjemný soupeř, hodně brání a těžce se proti ní dávají góly. Hrají dobrý systém, který mají založený hlavně na perfektní defenzivě v čele s výborným brankářem," uvedl.

"Měli jsme ale výbornou přípravu, což byl základ úspěchu. Jsem rád, že jsme nakonec utkání dotáhli k vítězství, i když jen za dva body," uvedl zadák, jenž v posledních sezonách hrál převážně za libereckou farmu v prvoligových Benátkách nad Jizerou.

Bílí Tygři se stále v extraligové tabulce krčí na 11. místě, v poslední době se však herně zvedají, když dokázali bodovat ve třech zápasech po sobě.

"V posledních kolech jdeme určitě herně nahoru. Na tom musíme stavět i dál, to je důležité. Mrzí nás, že jsme ztratili dobře rozehraný zápas ve Zlíně a i dnes jsme měli dostatek šancí na to zápas rozhodnout a brát tři body. V naší situaci ale musíme být rádi za každý bod. Věřím, že když budeme i nadále tvrdě pracovat, tak ty tříbodové výhry brzy přijdou," dodal Havlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články