Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov zdolal Grenoble a postoupil v Lize mistrů do play-off

Litvínov - Hokejisté Litvínova vyhráli i třetí zápas v Lize mistrů a zajistili si v nejkratší možné době postup do prvního kola play-off. Při prvním představení na domácí půdě úřadující český šampion vyhrál nad Grenoblem 6:4 a právě vítěz základní části francouzské ligy už nemůže ze třetího místa Severočechy předstihnout. Úvodní zápas ve Francii totiž Verva vyhrála 4:1.

Utkání Litvínov-Grenoble
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Litvínov se dostal do vedení už po 75 vteřinách, kdy využil přesilovku kapitán Trávníček. Domácí se dočkali dalších gólů až v druhé části. Po 36 vteřinách hry zvýšil Hübl a za 15 vteřin skóroval také Jurčík. Hosté ale vývoj zdramatizovali. V přesilovce čtyř proti třem překonal Petráska poprvé Bouchard a před polovinou utkání se trefil i český krajánek Kalus.

Francouzi sice sahali po vyrovnání, ale Litvínov stihl ještě do konce druhého dějství rozhodnout. Ve 34. minutě se trefil zblízka Smolka, pak využil přesilovku Pavlík a 35 vteřin před pauzou zvýšil Lukeš na 6:2. Grenoble ještě ve třetí třetině zkorigoval stav díky trefě Labrecqueho a přesilovkovému gólu Boucharda.

HC Verva Litvínov - Grenoble Bruleurs de Loups 6:4 (1:0, 5:2, 0:2) Branky a nahrávky: 2. Trávníček (Gula), 21. Hübl (Jánský, Lukeš), 21. Jurčík, 34. Smolka (Trávníček, Martynek), 38. Pavlík (Martynek, Trávníček), 40. Lukeš (Hübl, Jánský) - 24. Bouchard (Thinel, Labrecque), 29. Kalus (Chouinard, Favarin), 49. Labrecque (Bouchard), 60. Bouchard (Labrecque). Rozhodčí: Nikolic, Pešina - Frodl, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:8. Využití: 2:2. Diváci: 1905.Sestava Litvínova: Petrásek - Kubát, Chaloupka, T. Pavelka, Gula, Kokeš, Pavlík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Smolka, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy