Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Lize mistrů to Plzni šlape. A teď ještě extraliga, doufá Jakub Kindl

Hokejisté Plzně sice v extralize čtyřikrát za sebou prohráli, v Lize mistrů ovšem v úvodním osmifinále na ledě Bolzana prakticky rozhodli o postupu. Svěřenci Ladislava Čiháka deklasovali vítěze EBEL z minulé sezony 6:1, a vyhráli tak v soutěži i posedmé. "Ligu mistrů bereme velice vážně, výhra pro nás ohromně znamená. O to víc, když se nám v extralize teď moc nedařilo a nesbírali jsme body, jak bychom si představovali. Můžeme se od toho odrazit," řekl Jakub Kindl.

Jakub Kindl
zdroj: ČTK

V domácí soutěži Plzeň za uplynulá čtyři kola získala jen bod při skóre 5:13. "Zjednodušili jsme hru, to byl zásadní rozdíl. Samozřejmě už jsme byli frustrovaní, že nám tam góly nepadaly, ale dobře jsme v pondělí i v úterý potrénovali a výsledek se dostavil. Dávali jsme si víc záležet na maličkostech a hodně puk cpali na bránu," uvedl Kindl.

Bývalý bek Detroitu a Floridy se na úspěchu v Bolzanu podílel asistencí. Ve 26. minutě se šikovně uvolnil v útočném pásmu a předložil puk Miroslavu Indrákovi, který zvýšil na 3:1.

"Dostal jsem pěknou nahrávku od Petra Kodýtka, najel si doleva a chystal se vystřelit, ale uslyšel jsem právě Míru, jak na mě volá a říká si o puk. Tak jsem mu ho nahrál a on to moc pěkně zakončil," popsal akci Kindl.

Italští fanoušci? Hokejoví blázni

Na duel zavítalo 4850 diváků a Kindl ocenil skvělou atmosféru. "Italští fanoušci na mě udělali velký dojem, jací jsou to – v dobrém slova smyslu – blázni do hokeje. Jsem rád, že jsem mohl zažít na vlastní kůži jejich kulturu fandění a styl, kterým podporují své hráče," podotkl odchovanec Šumperku.

Nechyběli ani plzeňští příznivci, kteří se do Bolzana vydali indiány podpořit. "Chci jim ohromně poděkovat. Jeli za námi snad devět hodin, aby nás na vlastní oči viděli a pomohli nám. Doufám, že si zápas užili," dodal Kindl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články