Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec ztratil v Belfastu, play-off Ligy mistrů se jim vzdaluje

Hokejisté Třince prohráli v utkání Ligy mistrů na ledě Belfastu 2:3 po samostatných nájezdech. Ocelářům, kteří soka porazili doma 4:0, se podařilo smazat dvoubrankové manko, v boji o druhý bod však neuspěli. Po třetí porážce ze čtyř utkání se jim ve skupině H vzdalují postupové pozice i proto, že druhá Skelleftea zvítězila na ledě prvního Davosu 5:2. Ostrované naproti tomu poprvé bodovali, až v desáté sérii nájezdů je rozjásal Mark Cooper. Podobně jako Třinec je na tom po porážce 2:5 v Lulee i Sparta, která rovněž ztratila třetí duel ze čtyř.

Domácí šli do vedení v desáté minutě, kdy zkusil štěstí od modré čáry Cullen a kotouč skončil trošku překvapivě za Kacetlovými zády. Vyrovnat mohl záhy Hrehorčák, brankáře Jonese však překonat nedokázal. Zahanbit se nenechal ani Kacetl při Butcherově šanci.

Před polovinou základní doby se dočkal znovu severoirský celek, když prohřešek třineckého kapitána Vrány potrestal Conway. Belfast pak navíc nevyužil další početní výhodu.

Hosty vrátil do hry v 51. minutě Vrána, když se prosadil dobře mířenou ranou z kruhu pro vhazování. Slezané vyrovnali v čase 57:39, po závaru v Jonesově brankovišti se zapsal mezi střelce Marcinko.

Úřadující extraligový šampion mohl ještě v závěru základní doby dokonat obrat. Na začátku 59. minuty dostal trest na pět minut a do konce utkání domácí bek Ruopp, Růžička ve svých šancích ale neuspěl.

V první minutě prodloužení napálil Marinčin tyčku, Giants nakonec zvládli dlouhé oslabení bez úhony, a když těsně před koncem neproměnil svou možnost Voženílek, muselo se rozhodnout až v samostatných nájezdech. Rozstřel se protáhl až do desáté série, když po základních pěti byl stav 2:2. V osmé sérii ještě odpověděl Daňo na Gilbertův zásah, ale Hudáček už po Cooperově brance porážku neodvrátil.

Sparta nezačala špatně

Sparťané narazili na soupeře, jemuž před týdnem podlehli doma těsně 2:3. A protože finský Jukurit uspěl na ledě posledního Aalborgu, bylo v sázce druhé místo. Pražané dvakrát vedli, ale nakonec potřetí ze čtyř odehraných utkání prohráli a jsou s tříbodovým mankem na druhou postupovou pozici třetí.

Skóre otevřel v 19. minutě výstavní ranou Krejčík, když napálil puk do horního růžku branky střežené Lassinanttim. Na druhé straně využil Honka ve 26. minutě Kovářova zakrytého výhledu a bylo to 1:1. Ve 37. minutě sparťané znovu vedli, když se Konečný neukvapil se zakončením a s přehledem dal druhý gól hostů.

Zbytek zápasu už vyzněl jasně pro favorizovaný švédský celek. Lulea ještě do druhé přestávky otočila skóre, když potrestala prohřešky sparťanů proti pravidlům. Ve 39. minutě vyrovnal Brännström a jen o 34 sekund později využil další přesilovku Tyrväinen.

Ve 45. minutě dostal až příliš mnoho prostoru v útočném pásmu zkušený Komarov a zvýšil na 4:2. Dvořáčkovo podražení pak v závěru ještě potrestal Shinnimin a potvrdil tříbodový zisk pro domácí.

Výsledky hokejové Ligy mistrů

Belfast Giants – HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Cullen (Owre), 30. Conway, rozhodující sam. nájezd Cooper - 51. P. Vrána (M. Roman), 58. Marcinko (Kurovský). Rozhodčí: Schukies (Něm.), Dalton - Rodger, Fraley (všichni Brit.). Vyloučení: 3:5, navíc Ruopp (Belfast) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3102.

Sestava Třince: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Zahradníček, Čukste, Ročák, Jeřábek, Zeleňák - M. Růžička, P. Vrána, M. Roman - Svačina, J. Hudáček, Daňo - Voženílek, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Hrehorčák - Lyszczarczyk. Trenér: Moták.

Lulea HF - HC Sparta Praha 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Honka (J. Berglund), 39. Brännström (Fröberg, E. Gustafsson), 40. Tyrväinen (Connolly, Sellgren), 45. Komarov (Sellgren, Andersson), 58. Shinnimin (Fröberg, Komarek) - 19. Krejčík (Moravčík, D. Vitouch), 37. Konečný (D. Vitouch, D. Kaše). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Bjork - Lundgren, Jonsson (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 2845.

Sestava Sparty: Jakub Kovář - Moravčík, Krejčík, Mikliš, Polášek, Němeček, M. Jandus, Jurčina - Řepík, Horák, Sobotka - D. Kaše, G. Thorell, Safin - Forman, Přibyl, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články