Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třinec čeká v Lize mistrů Skelleftea nebo Davos. Sparta má jen severské soupeře

Trojice českých týmů už zná jména soupeřů pro základní skupinu Ligy mistrů. Extraligový šampion Třinec se utká se švédským klubem Skelleftea AIK, švýcarským Davosem a britským Belfastem. Vicemistr Sparty narazí na další švédský celek Lulea HF, finský Jukurit Mikkeli a dánský Aalborg. Cesta do Švédska čeká také Hradec Králové, který vyzve Frölundu, německý Eisbären Berlín a francouzský Grenoble.

Účastníky do osmi čtyřčlenných skupin rozlosovaly finské legendy Sami Kapanen a Olli Jokinen. Nový ročník začne 1. září a základní skupiny skončí 12. října. Play-off odstartuje osmifinálovými duely 15. listopadu a nový šampion bude korunován 18. února. Třinec a Sparta si zopakují start v soutěži z minulé sezony, v níž hrála i Mladá Boleslav.

"Musím říct, že nám los přidělil hodně zajímavou skupinu. Odlišné hokejové styly, týmy, které patří ve svých zemích k absolutní špičce. Pro nás i fanoušky rozhodně atraktivní," řekl nový trenér Třince Zdeněk Moták.

"Setkávat se s týmy, které ve svých ligách hrají pravidelně o nejlepší příčky, je přece skvělé. Pro nás bude problém spíše cestování, protože to máme rozlité do celé Evropy. V nejbližších dnech se bude jednat o termínech zápasů, na první dobrou bych si přál, abychom úvodní dvojzápas sehráli ve Švédsku a v Irsku a tuhle cestu na sever spojili do jednoho tripu," doplnil Moták.

Spokojený s losem byl i kouč Hradce Králové Tomáš Martinec. "Los nám přidělil samé atraktivní mančafty, pro nás i fanoušky. Jsem rád, že jsme dostali takto skvělé a kvalitní týmy, které nás prověří. Na druhou stranu to s ohledem na cestování bude dost náročné, jsou to samé dálky. Ale pro postup uděláme, co bude v našich silách," prohlásil Martinec.

Třinec se v osmém ročníku Ligy mistrů představí už posedmé, Sparta se zúčastní popáté. V minulé sezoně vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Rögle, v roce 2017 si zahrála finále proti Frölundě. Hradec Králové se představí počtvrté, při svém posledním vystoupení před dvěma roky také podlehl až ve finále Frölundě.

Los hokejové Ligy mistrů sezony 2022/23:

Skupina A: Lulea HF, Jukurit Mikkeli, HC Sparta Praha, Aalborg Pirates.

Skupina B: EV Zug, Wolfsburg Grizzlys, TPS Turku, Olimpija Lublaň.

Skupina C: Tappara Tampere, EHC Red Bull Mnichov, Rapperswil-Jona Lakers, Slovan Bratislava.

Skupina D: Rögle BK, Curych Lions, Székesfehérvár AV19, GKS Katovice.

Skupina E: Red Bull Salcburk, Fribourg-Gottéron, Ilves Tampere, Stavanger Oilers.

Skupina F: Färjestad BK, Villach SV, Straubing Tigers, Comarch Cracovia Krakov.

Skupina G: Eisbären Berlín, Mountfield Hradec Králové, Frölunda HC, Grenoble.

Skupina H: HC Oceláři Třinec, Skelleftea AIK, HC Davos, Belfast Giants.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články