Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Liberec s Brnem napravil prohru z Litvínova. Začneme vozit body i z venkovních stadionů, věří Will

Bílí Tygři z Liberce přehráli stejně jako v říjnu Kometu Brno poměrem 5:2 a vyhřívají se na druhé příčce v tabulce za suverénním Třincem. O úspěch Liberce se zasloužil spolehlivým výkonem i brankář Roman Will, který v utkání předvedl 23 úspěšných zákroků.

Roman Will, Jaroslav Vlach a Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Hráli jsme obětavě jeden za druhého, dali jsme do zápasu srdce. Pomohla nám první třetina, kde jsme dali dvě branky. Důležité také bylo, že se nám podařilo eliminovat brněnské přesilovky. Celkově jsme podali velice kvalitní výkon a vyhráli jsme zcela zaslouženě," řekl Will po utkání novinářům.

Bílí Tygři si tak spravili chuť po nepodařeném pátečním utkání v Litvínově, kde utrpěli vysokou prohru 2:6. "Jsem moc rád, že jsme dokázali odpovědět na páteční zápas v Litvínově. Tam nám to utkání hrubě nesedlo, nikdo nebyl s výkonem spokojený. Měli jsme pak důraznější proslov v kabině a vyříkali si pár věcí. Extraliga sice běží velmi rychle, bylo však zapotřebí se k tomu utkání ještě vrátit. Těší mě, že jsme dnes dokázali špatný výkon napravit," pochvaloval si odchovanec Mladé Boleslavi.

Také sám šestadvacetiletý brankář se dokázal rychle oklepat z nevydařeného duelu a dnes podal opět spolehlivý výkon. "Pro gólmana je strašně důležitá krátká paměť. V pátek se mi to nepovedlo, od půlnoci už byl však nový den a začal jsem se chystat na další zápas. Stejné to je, když dostanu v zápase gól. Taky se snažím rychle zapomenout a soustředit se dál," prozradil svůj recept Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Brno

"Kdybych se měl trápit kvůli každému gólu, tak bych se z toho zbláznil. Hokej se hraje především kvůli gólům, na druhou stranu brankáři jsou jedni z nejdůležitějších článků týmu. V tom je ta naše práce trochu specifická," vysvětlil Will, který má na kontě vedle jiného také jeden start v dresu Colorada v zámořské NHL.

Svůj nejdůležitější zákrok si plzeňský rodák schoval do 53. minuty, kdy v brejku vychytal zkušeného Martina Zaťoviče. Půl minuty na to pak vstřelil pátý liberecký gól Tomáš Filippi a definitivně tak rozhodl o vítězství Bílých Tygrů.

"Bylo to za stavu 4:2, byl to tedy hodně důležitý zákrok. Je to ale moje práce. Kluci hrají výborně a já jsem tam od toho, abych jim pomohl a udělal ve správnou chvíli ten klíčový zákrok. Pak se na sebe můžeme navzájem spolehnout. Navíc jsme hned po buly z protiútoku dali gól na 5:2, a asi definitivně tak rozhodli o našem vítězství," připomněl Will.

Liberci se pod Ještědem nebývale daří. Před svými diváky vyhrál šestý zápas v řadě a celkově pak desáté z posledních jedenácti utkání. "Doma jsme hodně silní. Myslím si, že doma se asi každému týmu hraje lépe. My tady navíc máme skvělé zázemí, ženou nás fanoušci. Venku se nám přestalo dařit, vůbec nevím, čím to je. Já však věřím, že se zase nakopneme a začneme vozit body i z venkovních stadionů," přál si závěrem Will.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články