Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec prohrál i v Lulee, Plzeň doma smetla dánský Rungsted

Liberec neuspěl ani na druhý pokus v nové sezoně Ligy mistrů. Po čtvrteční porážce v Belfastu prohrál na ledě švédské Luley 1:4. Bílí Tygři drželi s domácími krok jen do poloviny utkání a prosadili se až ve třetím dějství za stavu 0:2. Podruhé naopak uspěla Plzeň, jež v utkání skupiny B rozstřílela dánský Rungsted 9:3. Hattrickem a třemi asistencemi se na tom podílel útočník Milan Gulaš.

Liberecký Jan Ordoš (v modrém)
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Uběhlo jen půl minuty a Liberec měl k dispozici čtyřminutovou přesilovku, poté co se provinil Karl Fabricius.

Hosté z dobré příležitosti ale nic nevytěžili, přestože se ve velmi dobré pozici pro zakončení ocitl Libor Hudáček.

Stejný hráč trefil v 10. minutě tyč. Další šance měli Jan Ordoš a domácí Austin Farley, ale stav se nezměnil.

První gólový zápis přišel až v polovině základní hrací doby, kdy Lulea využila přesilovku pět na tři, kterou navíc ještě umocnila ztráta hole Petra Jelínka.

Po ukázkové souhře překonal Justina Peterse zakončující Daniel Sondell. Ještě do druhé přestávky zvýšil Jesper Sellgren.

Šance svěřenců kouče Patrika Augusty oživil na začátku 51. minuty ranou z mezikruží Marosz, ale na vyrovnání Liberečtí nedosáhli, přestože dokázali švédský celek místy přitlačit před jeho branku.

Klid domácím zajistil v 56. minutě Einar Emanuelsson a 28 sekund před koncem ještě zpečetil výsledek gólem do prázdné branky Filip Hallander.

"Švédský tým byl výrazně lepší v situacích jeden na jednoho, v nichž vyhrál spoustu puků. Utkání rozhodla naše nedisciplinovanost ve druhé třetině, kdy jsme soupeři darovali téměř dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Neodehráli jsme vyloženě špatný duel, domácí ale byli lepší," uvedl kouč poražených Augusta.

Lulea HF - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 30. Sondell (Kovacs, Olausson), 39. Sellgren (Lundkvist, Ilomäki), 56. Emanuelsson (Tyrväinen, Sellgren), 60. Hallander (Engsund) - 51. Marosz (Filippi, Lenc). Rozhodčí: Kova (Fin.), Björk - Yletyinen, Sandström (všichni Švéd.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3275.

Liberec: Peters - Šmíd, Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Kolmann, Bukač - Birner, L. Hudáček, Valský - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, J. Vlach - Ordoš, A. Musil, Zachar. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Zatímco ve čtvrtek proti finské Hämeenlinně dovedla Plzeň zápas k dvoubodovému zisku po zdařilém obratu a vítězné brance v prodloužení, tentokrát si Indiáni s velkou chutí zastříleli a soupeři dali v každé třetině tři góly.

Už po 43 sekundách otevřel skóre Roman Vlach. V končící třetí minutě udělal první krok k hattricku Gulaš. Dánský celek ale favorita přes nepříznivý vývoj ještě do první přestávky notně pozlobil.

Nikolaj Rosenthal v přesilovce snížil a na gól Tomáše Mertla ze hry pět na tři stihl ještě sedm vteřin před sirénou odpovědět TJ Moore.

Přes 3200 diváků ale ve zbytku zápasu vidělo zcela jasnou záležitost domácích. Výběr trenéra Ladislava Čiháka odskočil během druhé dvacetiminutovky až na rozdíl čtyř branek a bylo rozhodnuto.

Opětovně se prosadili Gulaš a Mertl, na 6:2 zvýšil Vojtěch Němec. Ve 43. minutě pak proměnil trestné střílení Miroslav Indrák a 99 sekund po něm se do listiny střelců zapsal i Jakub Pour. Ve 47. minutě dovršil hattrick Gulaš.

Mario Lucia se prosadil při oslabení, ale Západočechy to nijak mrzet nemuselo. "Desítku" mohl v závěru ve dvou příležitostech završit Budík, ale neuspěl.

Gulaš si připsal celkem šest bodů, vedle hattricku na další tři góly nahrál. Elitní formace Plzně, jejímž je členem spolu s Mertlem a Pourem, skórovala šestkrát a nastřádala deset bodů.

HC Plzeň - Rungsted Capital 9:3 (3:2, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Roman Vlach (Kantner, V. Němec), 3. Gulaš (Mertl), 16. Mertl (V. Němec, Gulaš), 28. Gulaš (Moravčík, Pavelka), 32. Mertl (Gulaš, Vráblík), 39. V. Němec (Moravčík, Indrák), 43. Indrák z trest. střílení, 44. Pour (Gulaš), 47. Gulaš (Rob) - 10. Rosenthal (Raskob, Green), 20. Moore (Andersson, Boysen), 53. Lucia. Rozhodčí: Ansons (Lot.), Pražák - J. Svoboda, Zíka (všichni ČR). Vyloučení: 7:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3261.

Plzeň: Pavelka - Pulpán, Čerešňák, Budík, Vráblík, Moravčík, Kaňák - Pour, Mertl, Gulaš - V. Němec, Roman Vlach, Kantner - Rob, Kracík, Indrák - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Kolda. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články