Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Liberec porazil poprvé v sezoně Litvínov, i díky hattricku Dudy

Liberec - Hokejisté Liberce porazili ve 48. kole hokejové extraligy Litvínov 5:3 a připsali si první vítězství nad Vervou v sezoně. O osudu zápasu rozhodly přesilovky, kdy domácí dokázali využít hned tři početní výhody. Hattrickem a asistencí se na libereckém vítězství podílel Radek Duda, pět bodů za gól a čtyři asistence si připsal kapitán Petr Nedvěd. Hostující Viktor Hübl poté díky své brance vstoupil do Klubu hokejových střelců.

Utkání Liberec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří měli hned zkraje zápasu možnost přesilové hry. V té zahrozil Hübl, Schwarz se však proti jeho střele stačil přesunout. Domácí se osmělili až v 5. minutě, kdy měl dobrou příležitost Bulík, i Francouz byl však připraven. O chvíli později se na Schwarze řítil osamocený Martynek, domácí brankář ale vytáhl perfektní zákrok.

Skóre se měnilo v polovině první třetiny, když byl na brankovišti důrazný Majdan. Liberečtí však přispěchali s bleskovou odpovědí. Nedvěd svoji první šanci ještě nevyužil, poté však chytře nahodil puk zpoza branky a Francouz si ho srazil za brankovou čáru. O chvíli později mohli jít Tygři do vedení, Francouz ale ve výborné příležitosti Víška vychytal.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí a odměnou za jejich aktivitu jim byla přesilová hra, kterou dokázali zužitkovat. Dudovo nahození od modré propadlo až za překvapeného Francouze. Hned vzápětí mohl zvýšit na dvoubrankový rozdíl navrátilec do sestavy Kudrna, tváří v tvář Francouzovi ale neuspěl.

Liberec však dostal další možnost početní výhody a i tentokrát ji přetavil v branku. Na konci krásné kombinace stál Bulík, jenž zakončoval do odkryté branky. Litvínov se snažil o snížení, ale ani Ručinský s Hüblem si na Schwarze nepřišli.

Třetí třetina začala náporem hostů, kteří se museli tlačit za vyrovnáním. Do úniku se dostal Hübl, svůj blafák ale nedotáhl do konce. Na druhé straně zahrozil Bárta, z mezikruží ale branku netrefil. Poté se do šance tlačil Duda, byl však faulován. A byl to právě Duda, kdo ve 48. minutě využil po Bulíkově pasu již třetí libereckou přesilovku v zápase.

Verva ale měla rychlou odpověď. Vyloučení Vantucha potrestal aktivní Hübl a udržel pro hosty naději na bodový zisk. Necelé čtyři minuty před koncem měli hosté možnost dvojnásobné přesilovky a Majdan snížil na rozdíl jediného gólu. V závěru hosté zkusili hru bez brankáře, ukončil ji však Hanzlův faul. Nabídnutou výhodu využil Duda a zkompletoval tak svůj hattrick a definitivně rozhodl o osudu utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. P. Nedvěd (Duda), 34. Duda (P. Nedvěd, Kudrna), 36. Bulík (P. Nedvěd, T. Pospíšil), 48. Duda (Bulík, P. Nedvěd), 59. Duda (P. Nedvěd) - 10. Majdan (Lukeš), 49. V. Hübl (Majdan, Kubát), 58. Majdan (Lukeš, Kubát). Rozhodčí: Pešina, Homola - Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 11:13, Lukeš (Litvínov) 10 min. Využití: 4:2. Diváci: 4 149.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Jánošík, Čutta, Výtisk, Moravec, Šimek - Duda, P. Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Dušek - Bárta, Bulíř, Vantuch - Jonák. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Milan Černý (Liberec): "V úvodu utkání jsme měli problémy, možná způsobené i herní pauzou. Litvínov si vypracoval hodně šancí, ale Marek Schwarz nás podržel. Důležité bylo, že jsme rychle odpověděli na vedoucí litvínovský gól. Poté se naše hra srovnala a byli jsme produktivní v přesilovkách. Závěr zápasu jsme si ještě trochu zkomplikovali, ale nakonec zaslouženě vyhráli."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, vytvořili jsme si hodně šancí. Byli jsme ale nedůrazní v zakončení a také přesilovky jsme nesehráli dobře. Poté jsme začali faulovat my a Liberec nám odskočil. Od stavu 3:1 si myslím, že jsme tahali za kratší konec provazu a byli horším týmem. S tolika vyloučeními se zápasy vyhrávat nedají."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články