Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec pokořil Hradec a je krůček od zisku Prezidentského poháru

Liberec ‒ Obhajobu vítězství v základní části mají hokejisté Liberce na dosah. Ve 48. kole extraligy totiž porazili před vlastními fanoušky Hradec Králové 2:1 a čtyři kola před koncem vedou tabulku nejvyšší soutěže s náskokem devíti bodů. Prezidentský pohár tudíž mohou získat už v pátek ve Vítkovicích.

Utkání Liberec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Od úvodního buly se hrál svižný hokej a brankáři čelili mnoha střeleckým pokusům. Jako první ohrozil Lašáka hostující Kukumberg. Na druhé straně kryl Vantuchovu šanci Kacetl, který poté úspěšně zakročil i proti Radivojevičovi. V sedmé minutě orazítkoval Kukumberg tyč.

Vzápětí však otevřel skóre Liberec. Svačina našel zpoza branky Vantucha, jenž bekhendem překonal strážce hradecké svatyně střelou mezi betony. Další možnost domácích měl Bartovič, ale bekhendovým blafákem neuspěl. Při trestu Knotka se neprosadil sám před Kacetlem ani Valský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Hradec Králové

Mountfield kontroval nepřesným pokusem Jarůška. Během vyloučení Vantucha se dostal ve vlastním oslabení do šance i Lakatoš, nicméně opět ztroskotal na Kacetlovi. Hned po návratu z trestné lavice vybojoval puk Vantuch, našel Svačinu, který mezi kruhy přihrál lépe postavenému Mojžíšovi a vedoucí tým extraligy vedl 2:0.

V úvodu druhého dějství po průniku Valského dorážel Mojžíš, ale Kacetl zasáhl. Ve 28. minutě se dočkal Hradec při přesilovce snížení, když Newtonovo nahození od modré čáry tečoval Jarůšek.

Tygři se snažili odpovědět a Kacetl musel krýt pokusy Stránského s Ševcem. Při dalším náporu domácích minul z mezikruží Lakatoš. Ve 39. minutě překonal Kacetla Ordoš, ale sudí gól neuznali pro předchozí přihrávku rukou Newtona.

Na začátku třetí třetiny ustál východočeský celek závar před svou brankou. Vzápětí se měl bránit v oslabení, ale liberecký zadák Derner přiznal, že nebyl faulován a rozhodčí trest zrušili. Během čtyřminutového trestu Štajnocha nepřekonal hostujícího gólmana ani Krenželok. Mountfield přesto po čtyřech zápasech našel přemožitele.

48. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Vantuch (Svačina, Bartovič), 18. Mojžíš (Svačina, Vantuch) - 28. Jarůšek (Newton, Štajnoch). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 6771.

Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Newton, Štajnoch, Dietz, Čáp - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - J. Dvořák, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Filip Pešán (Liberec): "Celý zápas byl velmi vyrovnaný a dynamický. Musel se líbit i divákům, i když nepadlo tolik gólů. Obě mužstva podala výborný výkon. My jsme byli trošku opatrní v první třetině a paradoxně jsme ji vyhráli 2:0. Potom jsme dostali branku z přesilové hry, která nás trošku přibrzdila. Od půlky zápasu jsme rozhodně nebyli lepší, ale byli jsme týmem, který chtěl uhrát i bezbrankovou půlku zápasu, což se nám nakonec podařilo."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na počáteční tlak Liberce, protože jsme věděli, že budou chtít do utkání vletět hodně aktivně a agresivně. Myslím, že se nám to celkem podařilo. První třetina byla vyrovnaná, ale Liberec potrestal dvě zaváhání v našem předbrankovém prostoru. Jak se nakonec ukázalo, tak ty dvě branky rozhodly celé utkání. Sice jsme ve druhé třetině snížili, ale nedokázali jsme si vytvořit příliš mnoho střeleckých příležitostí. Cítili jsme však, že pořád šanci máme a jsme na dostřel. Ve třetí třetině nás trošku přibrzdilo čtyřminutové oslabení a zároveň jsme tam ztratili i dost sil, protože nám během zápasu odstoupili dva hráči a hráli jsme to na pár lidí. Liberec si závěr zápasu zkušeně pohlídal." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články