Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec černou sérii neprotrhl, v Plzni prohrál po nájezdech

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 5. kola extraligy liberecké Bílé Tygry 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí sice dlouho kontrolovali vývoj utkání a ve 44. minutě dokonce vedli 3:0, ale hosté třemi góly v rozmezí sedmi minut dokázali vyrovnat. Bod navíc zajistil Indiánům až úspěšný nájezd Martina Straky. Západočeši tak ukončili šňůru dvou porážek, naopak Severočeši přes zlepšení v divoké třetí třetině prohráli počtvrté za sebou a stále čekají na premiérovou výhru v normální hrací době. Liberec je i nadále poslední.

Plzeň - Liberec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

V liberecké brance potřetí nastoupil Pavelec, novou posilu představili domácí. Do druhé obranné dvojice naskočil Martin Ševc, jenž v Plzni bude hostovat do listopadové reprezentační přestávky. Právě bek, jenž se poté přesune do švédského Färjestadu, se dostal ve čtvrté minutě do šance, z mezikruží ovšem pálil mimo. Vzápětí už se musel předvést reprezentant Pavelec, jenž zastavil pokus nekrytého Pletky.

Hosté i díky sérii tří porážek působili na ledě nervózně a lépe se pohybující Indiáni měli navrch. V 9. minutě to potvrdil Ševc, který se během přesilové hry trefil od modré čáry. Další brankové příležitosti domácí během první třetiny nezužitkovali, když selhal po kombinaci prvního útoku Vlasák před odkrytou brankou. Z protiútoku se až před Mazance, chytajícího letos poprvé, protáhl Galamboš, zakončení mu však pokazil faul.

Ve druhé části už se dění přesunulo do obranného pásma Tygrů, domácí ale nedokázali skórovat při třech přesilovkách za sebou. Bezradný Liberec se neprosazoval, naopak se po polovině utkání blýskl Pavelec, když svým pravým betonem vyrazil střelu volného Kováře. Ve 32. minutě ovšem kapituloval. Marušákovu střelu ještě vyrazil, Gulaš ale z dorážky zamířil přesně mezi jeho betony. Vrcholícímu náporu Škody na konci druhé třetiny čelili hosté jen za cenu nedovolených zákroků.

Téměř půl druhé minuty trvající dvojnásobnou početní výhodu domácí nevyužili. V pokračující přesilovce na začátku třetí dvacetiminutovky se neprosadil Kratěna a po Vláskově křížné přihrávce vystřelil Straka bez přípravy těsně vedle poloodkryté branky. Hostující defenziva nestíhala bránit plzeňské rychlé kombinace ani po návratu vyloučených hráčů a Pavelec musel zasahovat proti nebezpečným pokusům Baleje a Kratěny. Potřetí kapituloval až ve 44. minutě po střele Gulaše po ledě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Plzeň - Liberec

Nepříznivý stav 3:0 svěřence bývalého plzeňského trenéra Jelínka probudil, samostatný únik Nedvěda ale dokázal Mazanec vychytat. Až ve 47. minutě ho po přesné nahrávce Nedvěda překonal v přesilové hře zblízka Šmíd. Poté hosté vycítili příležitost vrátit se do utkání a v ponechané výhodě snížil Cebák ranou od modré čáry na 3:2 a o necelé tři minuty později vyrovnal při přečíslení tři na dva prudkou střelou zápěstím Nedvěd. Před koncem normální hrací doby neumožnil Plzni skórovat Pavelec při dorážce Kováře.

V prodloužení dokázal Mazanec zastavit forhendový blafák rozjetého Nedvěda a o bodu navíc pro domácí rozhodl v nájezdech kapitán Straka, když před ním skóroval i liberecký vůdce Nedvěd a za Plzeň uspěl také Kovář.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 4:3 po sam. náj. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Ševc (Vlasák, Jan Kovář), 32. Gulaš (Marušák), 44. Gulaš, rozhodující nájezd Martin Straka - 47. Šmíd (P. Nedvěd, Netík), 51. Cebák (Kudrna), 54. P. Nedvěd (Roman Vlach). Rozhodčí: Fraňo, Hribík - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 4403.

Sestavy:

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, Ševc, J. Jeřábek, Marušák, St. Pierre - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Balej, Pitule, Dvořák - Petruška, M. Heřman, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Liberec: Pavelec - Šmíd, Čakajík, Cebák, Výtisk, Štich, Derner, Holub - Netík, P. Nedvěd, Víšek - Kudrna, Bulíř, Roman Vlach - T. Urban, Filippi, Vantuch - L. Krejčík, Galamboš, Špaček, od 43. navíc Š. Novotný. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Milan Razým (Plzeň): "Zápas se rozhodoval ve druhé třetině, kdy jsme z přesilovek dali jen jeden gól a nevyužili jsme dlouhou přesilovku pět na tři. Sice jsme na začátku třetí třetiny dali branku na 3:0, ale ani to nám nestačilo. Soupeř dal krátce na to gól v přesilové hře, což ho nakoplo. Poté se mu podařilo srovnat krok i brankově. V nájezdech se k nám přiklonilo štěstí, které nás odměnilo za to, že jsme měli po většinu času utkání pod kontrolou."

Marian Jelínek (Liberec): "Přestože jsme jeli na půdu favorita, tak jsme chtěli dobře vstoupit do utkání. Protože jsme na počátku třetí třetiny prohrávali 3:0, tak je nakonec bod dobrý. Ale v naší situaci to moc neřeší. Snad nás může těšit, že jsme si dokázali, že s takovým soupeřem můžeme hrát a tím jsme si zvedli sebevědomí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články