Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lev vyhrál v Rize a je blízko postupu do play-off

Riga - Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Dinama Riga 3:1 a po čtvrtém vítězství za sebou se drží na sedmém místě Západní konference. Český klub si může zajistit účast v play-off už v pátek, pokud bez ohledu na výsledky pronásledovatelů vyhraje za tři body na ledě Spartaku Moskva. Důležitý zisk v lotyšské metropoli svěřencům Václava Sýkory zajistili trefami v závěrečné třetině obránci Nathan Oystrick a Mikko Mäenpää.

Lev se představí do konce základní části ještě v pátek v Moskvě proti Spartaku a v neděli v Doněcku proti Donbassu. V boji o play off má jednobodový náskok před Dinamem Minsk, tříbodový před Donbassem a pětibodový před Atlantem Mytišči. Lev bude mít s jistotou více výher v základní hrací době než jeho soupeři v boji o osmičku v Západní konferenci a právě toto kritérium rozhoduje při rovnosti bodů. Proto stačí Pražanům k účasti v Gagarinově poháru vyhrát v základní hrací době na Spartaku. Dinamo, které je v Západní konferenci poslední a naději na play-off už dávno ztratilo, začalo aktivně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Riga - Lev

Gólman Pöpperle ale střely pochytal. Lev se ubránil i při Cipulisovu vyloučení, sám pak začal gólmana Tellqvista více ohrožovat, ale žádné velké šance úvodní dějství nepřineslo. Druhá část už nabídla více vzruchu a šance měl především Lev. Při Ivanansově trestu měl nejdříve možnost Rachůnek, proti němuž se vyznamenal Tellqvist. V pokračující výhodě ale švédský gólman vyrazil Birnerovu střelu z levé strany před Vránu, který z pravého kruhu otevřel skóre.

Za tři minuty zahrozil po objetí branky Dzerinš a Pöpperle zasáhl i před dorážejícím Bukartsem. Před polovinou utkání mohl zvýšit Hossa, který se objevil po chybné rozehrávce domácích sám před Tellqvistem, ale neprostřelil jej. Další příležitost měl Karamnov. Lev se ale dostal pod velký tlak při vyloučení Lepistöho a Karsums ve 35. minutě z dorážky vyrovnal.

Ještě ve druhé třetině mohl otočit stav Bukarts, ale Pöpperle se vyznamenal. Opětovné vedení přineslo Lvu znovu vyloučení Ivananse, při němž se ve 43. minutě z mezikruží trefil přesně k levé tyči obránce Oystrick. Lev využil i svou třetí početní výhodu v utkání. V 51. minutě, kdy pykal Jekabs Redlihs, si najel na Danielssonovu přihrávku Mäenpää a po jeho pojistce udělal Lev velký krok do play-off.

Dinamo Riga - Lev Praha 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 35. Karsums (Sotnieks, Szczechura) - 25. Vrána (Birner, Mäenpää), 43. Oystrick (Danielsson), 51. Mäenpää (Danielsson, Oystrick). Rozhodčí: Bukin, Zacharov - Goljak, Deďulja. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:3. Diváci: 3530.

Dinamo Riga: Tellqvist - K. Redlihs, J. Redlihs, Galvinš, Sotnieks, Lavinš, Cibulskis - Indrašis, Szczechura, Karsums - Meija, Džerins, Bukarts - Pavlovs, Johnson, Upitis - Skvorcovs, Bičevskis, Biezais - Ivanans. Trenér: Artis Abols.

Lev: Pöpperle - Oystrick, Nakládal, Němec, Lepistö, Mikuš, Mäenpää, Krejčík - Danielsson, Novotný, T. Rachůnek - Řepík, Vrána, Birner - Hossa, Surový, Cipulis - Sekáč, Karamnov, Niživijs - Cingel. Trenér: Václav Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články