Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lev se podívá i do Doněcku. S tím jsme absolutně nepočítali, zní z klubu

Moskva - Hokejisté Lva Praha nastoupí k šestému čtvrtfinálovému utkání play-off Kontinentální ligy v pátek v Doněcku. Vedení soutěže povolilo Donbassu odehrát zápas na svém domácím stadionu. Předchozí tři duely přitom Doněck musel odehrát s ohledem na nejistou politickou situaci v zemi v Bratislavě.

Lev - Doněck
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"S tím jsme absolutně nepočítali," řekl PR manažer Lva Jan Rachota. "V Bratislavě se už prodávaly vstupenky na šestý zápas, my jsme organizovali autobus pro fanoušky," přiznal.

Vedení pražského klubu musí nyní celou situaci řešit a zajistit přesun týmu do Doněcku. "Ani nevíme, jestli mají hráči u sebe pasy. To musíme teprve zjistit," přiznal Rachota před desátou hodinou ranní, kdy většina hokejistů ještě spala nebo byla na hotelových pokojích.

Nakonec v Bratislavě nemělo pas sedm členů výpravy. "Už jsme ale vyřešili jejich přivezení," řekl Rachota. Na Ukrajinu se tak Lev letecky přesune z Bratislavy. "Ještě zde budeme trénovat a večer nebo v pátek ráno odletíme do Doněcku," uvedl.

Vedení Lva také řeší pojištění hráčů a dalších členů výpravy. Hlavně proto, že ministerstvo zahraničních věcí až do odvolání doporučilo občanům České republiky, aby zrušili nebo odložili cesty do řady regionů na Ukrajině včetně Doněcké oblasti.

Možnost, že by Lev na Ukrajinu z obav o bezpečnost neodletěl, oficiálně nikdo nepotvrdil. Hráči však obavy z aktuální situace mají. Vedení KHL však již avizovalo, že by v případě, kdyby pražský tým do Doněcku nedorazil, zápas kontumovalo a klubu udělilo pokutu ve výši milionu rublů (560 tisíc korun).

Sportovní ředitel Lva Rašid Chabibulin přiznal, že je možné, že do Doněcku nakonec neodletí kompletní tým. "O tom, že Lev letí do Doněcku, je rozhodnuto. Ale hráči mají otázky. Možná budeme hrát v okleštěné sestavě," přiznal Chabibulin. Zároveň se ale pozastavil nad tím, co se v Doněcku výrazně změnilo, že KHL přehodnotila své rozhodnutí. "Proč se tam tedy nemohlo hrát od začátku?" položil Chabibulin řečnickou otázku.

Hokejisté Lva po středeční výhře 3:1 vedou v sérii 3:2 na zápasy a dělí je poslední vítězství od postupu do semifinále KHL. V případě, že by v pátek neuspěli, rozhodující sedmý duel série by se uskutečnil v neděli v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články