Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Krejčí na MS kvůli zdravotním problémům český tým neposílí

Paříž - Je to definitivní. David Krejčí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa neposílí. Jednatřicetiletý centr Bostonu Bruins si během play-off NHL poranil koleno, a přestože měl touhu na turnaji startovat, jeho účast nakonec padla.

David Krejčí
zdroj: ČTK/AP/LM Otero

"David už byl na ledě, cítí se dobře a koleno ho nebolelo. Následně ale musel k doktorovi pro požehnání, aby dostal od klubu svolení a ten mu start nedoporučil z důvodu, že koleno není úplně doléčené. A kdyby se mu to stalo znovu, musel by na operaci, což byl velký risk pro Boston," uvedl generální manažer reprezentace Martin Ručinský před zápasem s Běloruskem.

Krejčí se zranil 21. dubna v první třetině pátého utkání série 1. kola bojů o Stanleyův pohár na ledě Ottawy a o dva dny později v posledním zápase Bruins chyběl. "Zklamaní nejsme. David projevil velký zájem tady hrát, chtěl na mistrovství světa. Chtěl nám pomoct, ale v play-off se zranil a šlo jen o to, zda se dá dohromady," řekl Ručinský. Účastník dvou olympijských her Krejčí si nakonec třetí start na mistrovství světa neužije.

Je nám líto, video expirovalo.
Ručinský: Krejčímu lékaři start na MS kvůli zranění nedoporučili

Bronzový medailista ze šampionátu ve Stockholmu a Helsinkách z roku 2012 přišel i o zářijový Světový pohár v Torontu, kam ho klub nepustil po dubnové operaci kyčle. Krejčí v sezoně nastupoval v útoku i s nejproduktivnějším českým hráčem této sezony NHL Davidem Pastrňákem, který na šampionátu nechybí. Přestože Krejčí přišel o Světový pohár, v základní části NHL sehrál všech 82 utkání a připsal si 54 bodů za 23 branek a 31 asistencí. V play-off vítěz Stanley Cupu z roku 2011 v necelých třech duelech nebodoval.

V českém týmu na MS v Paříži je šest posil z NHL. Vedle Pastrňáka jsou to další útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu, Jakub Voráček s obráncem Radkem Gudasem z Philadelphie, další zadák Michal Kempný z Chicaga a brankář Petr Mrázek z Detroitu. Vedení reprezentace sleduje i nadále situaci v play-off NHL, kde ještě hraje útočník Vladimír Sobotka.

St. Louis v noci na dnešek evropského času snížilo stav série s Nashvillem na 2:3 na zápasy. "Sérii sledujeme, ale momentálně je St. Louis v play-off a je to pro nás neaktuální. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet," řekl Ručinský. Národní tým dopsal na soupisku jako třináctého útočníka Tomáše Hyku a k dispozici má ještě dvě volná místa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články