Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Královéhradecký hokej finančně strádá

Hradec Králové – Nejistá je finanční budoucnost prvoligového hokejového klubu HC VCES Hradec Králové. Hokej ztratil jednoho z hlavních sponzorů, kterým byla společnost ČEZ Prodej. Smlouva s druhým sponzorem, firmou VCES, končí v dubnu a na jejím prodloužení se zatím obě strany nedohodly. Že by měl klub soutěž opustit, to ale radnice odmítá. Nevylučuje navýšení dotace z rozpočtu města. Počátek hradeckého hokeje se datuje roku 1925, kdy byl ve městě založen Bruslařský klub.

Dva hlavní sponzoři klub ročně dotovali částkou 7 milionů korun, což představovalo zhruba 30 procent rozpočtu. Jenže firma ČEZ nedávno hokejistům vzkázala, že s jejich podílem už počítat nemají, a plnohodnotná náhrada zatím chybí. Pokud se ji nepodaří najít, město, tedy hlavní akcionář, bude muset sáhnout hlouběji do rozpočtu. "O finančních prostředcích v rámci milionů korun samozřejmě rozhoduje zastupitelstvo města," uvedl náměstek primátora Hradce Králové a předseda představenstva klubu Martin Soukup (ODS).

Možností je podle Martina Soukupa i rozprodej nejlepších, a tedy nejdražších hráčů a doplnění prvoligového týmu o dorostence: "Pokud tuto strategii přijmeme z důvodu, že nebude dostatek finančních prostředků, nemusíme se dostat do play-off."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Přemysla Šrámka

Radnice se také snaží hokejový klub prodat – neúspěšně. "Zatím se nenašel kupec, který by nám zaručil, že bude klub financovat a že ho bude financovat dlouhodobě," prohlásil primátor Hradce Králové Zdeněk Fink (Hradecký demokratický klub).

Proti současné situaci v klubu počátkem února protestovali i jeho fanoušci, někteří z nich dokonce při utkání opustili stadion.

Hokej v Hradci Králové
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články