Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Král popřál Hadamczikovi. Udržení stability ale nebude jednoduché, varuje bývalý šéf českého hokeje

Tomáše Krále vystřídal v čele Českého svazu ledního hokeje jeden z jeho nejhlasitějších kritiků z poslední doby Alois Hadamczik. Král, který byl v čele svazu 14 let, přesto svému nástupci na kapitánském můstku přeje, aby se mu ve funkci dařilo a vrátil českému hokeji dřívější lesk, byť tuší, že půjde o nesnadný úkol.

Osmapadesátiletý právník Král přijal vítězství bývalého reprezentačního kouče v sobotních volbách s nadhledem, i přesto, že byl v minulosti několikrát terčem kritiky svého nástupce. "Alois Hadamczik vyhrál v demokratických spolkových volbách, což je naprosto v pořádku, a přeji mu ve funkci i v osobním životě všechno nejlepší. Pravda je, že na některé věci máme názory odlišné, ale ani to není nic výjimečného," uvedl Král.

Zda si Hadamczik dokáže udržet nadhled, který třeba neměl úplně vždy ještě jako trenér reprezentace či kritik svazu, a zda dokáže řešit pro hokej zásadní situace s chladnou hlavou, nechtěl Král předjímat. "Nepřísluší mi, abych ho bezprostředně po zvolení známkoval. S hokejem má velké zkušenosti, po zvolení se však ocitá v úplně nové situaci a bude na něm, jak se s ní spolu s kolegy vyrovná," podotkl Král.

Hadamczik slibuje vládnout tvrdou rukou. Sám Král v rozhovoru před pár dny shodou okolností uvedl, že měl být v některých věcech tvrdší a důslednější. Na druhé straně ale zároveň stojí touha co možná nejvíce hokejové hnutí sjednotit. Najít zlatou střední cestu nebude podle všeho jednoduché.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým prezidentem Českého svazu ledního hokeje je Alois Hadamczik

"Hokejové prostředí je velmi široké a různorodé, od nejmenších amatérských klubů po vrcholový profesionální hokej. A úlohou svazu je, aby reprezentoval všechny jeho složky, i když jejich zájmy jsou logicky často rozdílné. Myslím si proto, že jednota nemůže být nikdy stoprocentní. V každém případě budu rád, když se k ní nový prezident svazu dokáže co nejvíce přiblížit," prohlásil Král.

Od nového šéfa očekává především udržení ekonomické stability. "A to stability svazu a hokeje vůbec, což nebude vzhledem ke skokovým nárůstům cen energií a inflaci vůbec snadné. Zcela zásadní přitom bude, s jakým úspěchem se podaří uspořádat domácí mistrovství světa v roce 2024," domnívá se Král.

"Ve sportovní oblasti přeji nejen novému prezidentovi, ale českému hokeji vůbec, aby se mu co nejčastěji podařilo navázat na medailový úspěch z letošního světového šampionátu," doplnil Král.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články