Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kovář zářil v dresu Magnitogorsku, bratr v brance Jekatěrinburgu

Moskva - Útočník Jan Kovář z Magnitogorsku se v utkání KHL proti Chanty-Mansijsku blýskl čtyřmi body. Nejproduktivnější český hokejista v soutěži pomohl dvěma góly a dvěma přihrávkami k vítězství 5:4. Z výhry se radoval také Kovářův starší bratr Jakub, jenž 26 zákroky přispěl k vítězství Jekatěrinburgu 5:1 nad Vladivostokem. Dvakrát se dnes trefil také Jiří Hunkes z Togliatti a Jakub Petružálek z Jekatěrinburgu zaznamenal branku a asistenci.

Radost hráčů Magnitogorsku, kapitána Mozjakina a Jana Kováře (vpravo)
zdroj: ČTK/AP autor: Korotayev Artyom

Nejlepší nahrávač minulého ročníku KHL Kovář sehrál statisticky nejpovedenější utkání v sezoně, dosud byly jeho maximem tři body z úvodního utkání v ročníku. Po dnešku má ze 16 zápasů na kontě 24 bodů (7+17) a posunul se na druhé místo kanadského bodování ligy dva body za hvězdu Petrohradu Ilju Kovalčuka.

Magnitogorsk prohrál minulý duel s Vladivostokem a ani proti Mansijsku dlouho nepotvrzoval svou pozici nejlepšího týmu Východní konference. Jugra vedla 1:0, 2:1 a 4:2, přesto nakonec bral tři body favorizovaný Metallurg.

Kovář svým prvním gólem v utkání vyrovnal v 15. minutě na 1:1 a jeho druhá branka znamenala ve 32. minutě srovnání na 4:4. Ve 48. minutě pak Magnitogorsk završil obrat díky kapitánovi Sergeji Mozjakinovi, jemuž Kovář oplatil ideální nahrávky na své dvě trefy.

Více branek než v dosavadním průběhu sezony si dnes připsal Hunkes, který měl dosud na kontě jeden gól a nahrávku. Bývalý obránce Liberce se na ledě Nižněkamsku trefil v 18. a 40. minutě střelami od modré a pomohl Ladě k vítězství 4:1.

Kontinentální hokejová liga:

Jekatěrinburg - Vladivostok 5:1 (Petružálek 1+1), Magnitogorsk - Chanty-Mansijsk 5:4 (Kovář 2+2), Nižněkamsk - Lada Togliatti 1:4 (Hunkes 2+0), CSKA Moskva - Viťaz Podolsk 1:0, Kazaň - Čeljabinsk 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články