Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolouch: Víme o tom, že se nám na Spartě daří. Nejezdíme sem hrát druhé housle

Vítězným gólem se na čtvrtém vítězství hokejistů Olomouce na ledě Sparty v řadě podílel útočník Petr Kolouch, jenž tak navázal na vydařený páteční zápas proti Litvínovu, ve kterém skóroval dvakrát. Rázem se z něj stal třetí nejlepší střelec týmu.

Radost hokejistů Olomouce
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Všichni máme problém se střeleckou impotencí, takže jsem rád, že mi to tam konečně začalo trošku padat. Jedeme ale dál. Teď nás čeká pauza, dobře potrénujeme a věřím, že po přestávce navážeme na poslední výsledky," řekl Kolouch po výhře Hanáků 2:1 nad lídrem tabulky.

O sérii výher v Praze osmadvacetiletý útočník moc dobře věděl. "Určitě máme v hlavách, že tady často vyhráváme. Nikdy sem nejedeme s tím, že budeme hrát druhé housle. Sebevědomí tam je a jsem rád, že jsme to potvrdili," uvedl Kolouch.

Uvědomuje si ale také, že stejně Sparta vyhrává v Olomouci. "Těžko říct, čím to je. Dnes jsme od první do posledního hráče podali skvělý výkon," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Olomouc

Hanáci si podle jeho slov uvědomovali, že Sparta hrála v sobotu a chtěli využít možné únavy soupeře. "Věděli jsme, že domácí mají sobotní zápas v nohách, takže to pro ně nebude jednoduché. Myslím si, že to byl přesně hokej, kterým se chceme prezentovat. A myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli," uvedl Kolouch.

"Jakým hokejem se chceme prezentovat? Chceme hrát kompaktně. V pěti dopředu, v pěti dozadu. Být nepříjemní. Nedat soupeři ani centimetr ledu soupeři."

Kolouch byl blízko druhé brance. Ve velké šanci jej ve 27. minutě vychytal Matěj Machovský, při power-play poté trefil tyč prázdné branky.

"Jel jsem jeden na jednoho, udělal jsme kličku do středu a chtěl jsem rychle vystřelit, protože zezadu na mě sahal vracející se hráč. A trošku se mi to asi postavilo. Bohužel to šlo do břevna a ven. Nedá se nic dělat," pokrčil rameny.

Velkou zásluhu na výhře Olomouce měl i brankář Jan Lukáš, který si připsal 25 úspěšných zákroků. "Drží nás a předvádí fantastické výkony, díky tomu máme šanci vyhrávat na dva tři góly," ocenil Kolouch současnou jedničku Hanáků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články