Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kladno uspělo v Budějovicích, Vary přetlačily Slavii v prodloužení

Karlovy Vary díky dvěma brankám útočníka Jakuba Fleka obrátily duel se Slavií a v úvodním semifinále první ligy zvítězily 4:3 v prodloužení. Lépe do série vstoupilo také Kladno, které na ledě Českých Budějovic vyhrálo 3:1. Majitel Rytířů Jaromír Jágr naskočil do hry na pět vteřin a připsal si jedenáctý z 15 startů potřebných pro účast v případné baráži. Obě série pokračují druhými zápasy ve středu.

Utkání České Budějovice - Kladno
zdroj: ckmotorsport.cz

V repríze extraligových finále z let 2008 a 2009 se Karlovy Vary ujaly vedení zásluhou středního útočníka Petra Stloukala už po 43 vteřinách hry. V deváté minutě zvýšil bývalý hráč Slavie Daniel Vrdlovec na rozdíl dvou branek.

Pražanům se v prostřední části povedl obrat. V polovině duelu slovenský forvard Martin Šagát vstřelil kontaktní branku a ve 34. minutě Slavia během 22 vteřin otočila skóre.

Vyrovnávací gól zařídil střední útočník Marek Račuk a Zdeněk Doležal poté proměnil trestné střílení. Rovněž Energie ale dokázala otočit stav a ústřední postavou byl pětadvacetiletý Flek.

Rodák z Mariánských Lázní ve 44. minutě nejprve srovnal a po 28 sekundách nastaveného času rozhodl šestým gólem ve vyřazovacích bojích o první výhře Západočechů v sérii.

"Slavia jednoznačně ukázala, v čem je její síla  předbrankový prostor a efektivita. Zítra to bude zase těžké," ocenil soupeře asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

"V prodloužení rozhodla malá chybička a vyhrál šťastnější. Proházení útoků oproti čtvrtfinále mělo pro nás přínos a není klukům co vyčíst, hráči udělali maximum. Musíme se oklepat a připravit se na další utkání," zhodnotil první zápas slávistický asistent Jan Srdínko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinále první ligy České Budějovice - Kladno

V Českých Budějovicích si diváci museli počkat na úvodní branku až do 28. minuty, kdy kladenský útočník Tomáš Kaut ke zklamání domácích příznivců zaznamenal první gól v letošním play-off. Kýženou vyrovnávací branku domácích obstaral v 49. minutě Petr Vampola.

Jenže už za 17 vteřin si Rytíři vzali vedení zpátky díky útočníkovi Janu Klozovi, jehož trefa se nakonec ukázala jako vítězná. První triumf Středočechů v sérii zpečetil do odkryté branky Miloslav Hořava.

"O druhé přestávce jsme hráčům říkali, že jednou akcí dokážeme vývoj zápasu zlomit a udržet nerozhodný stav do prodloužení, kde už se mohlo stát cokoliv. Bohužel se to nepovedlo," řekl českobudějovický asistent Luboš Rob.

"Důležitá pasáž přišla (ve druhé třetině) v oslabení tři na pět, které jsme naštěstí přežili. Za druhý klíčový moment považuji rychlou reakci na vyrovnávací gól domácích. Náš tým předvedl výborný výkon, je to ale pouze první krok, jedno vítězství vůbec nic neznamená. Čekáme, že série bude vyrovnaná," uvedl asistent trenéra Kladna Pavel Patera.

Výsledky 1. zápasů semifinále první hokejové ligy:

Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:3 v prodloužení (2:0, 0:3, 1:0 - 1:0)
Branky: 44. a 61. Flek, 1. Stloukal, 9. Vrdlovec - 31. Šagát, 34. Račuk, 34. Z. Doležal z trestného střílení. Rozhodčí: Veselý, Wagner - Lučan, Špringl. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 3620.

Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky: 49. Vampola - 28. T. Kaut, 50. J. Kloz, 59. M. Hořava. Rozhodčí: Čech, Přikryl - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články