Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kladno i Vítkovice touží v domácím prostředí zdramatizovat série

Praha - Hokejisté Kladna a Vítkovic budou usilovat o premiérovou výhru ve čtvrtfinále play-off extraligy. Týmy, které postoupily po pětizápasových dramatech z předkola, nedokázaly na úvod sérií vyhrát na kluzištích Slavie, respektive Zlína, v domácím prostředí jsou však odhodlány série zdramatizovat. Utkání Kladno‒Slavia sledujte živě od 17:15 na programu ČT sport a našem webu, komentují Jiří Hölzel a Pavel Richter.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

17:00 Vítkovice‒Zlín

Vítkovice sice úvod série nezvládly, ale podobně jako soupeř věří v sílu domácího prostředí, v němž Ševce dokázaly porazit čtyřikrát v řadě a už 26 měsíců v Ostravě Zlínu nedovolily zvítězit. Trenér Peter Oremus je ale srozuměn s tím, že mužstvo bude muset na ledě vystupovat disciplinovaněji než na Stadionu Luďka Čajky. "Při hře pět na pět se soupeřem dokážeme minimálně držet krok, ale v oslabeních se dostáváme pod tlak. Tam máme co zlepšovat. Vyloučení je zbytečně moc, toho se musíme snažit vyvarovat," řekl Oremus.

Podle Oremuse početní nerovnováze na ledě nahrával i tlak ze strany publika, které ve Zlíně dokáže vytvořit hlučnou atmosféru. "Ve Zlíně se takto velice špatně hraje, publikum dokáže dostat rozhodčí pod tlak a ti jsou pak citlivější na zákroky na domácí hráče. Nám nyní proto nezbývá, než se spolehnout na podobný způsob boje play-off. I my teď potřebujeme velkou podporu z tribun, je nutné, aby i naše publikum ukázalo soupeři, kdo je v Ostravě doma," řekl Oremus.

Hokejisté Zlína si pochvalují, že jedou do Vítkovic s náskokem dvou vítězství. "Zatím jsme pouze splnili to, co jsme si předsevzali před touto sérií. Nyní bychom rádi přivezli ze soupeřova ledu alespoň jedno vítězství a získali před pokračováním v domácím prostředí první mečbol. Úkol to nebude v žádném případě snadný. Vítkovice v obou předcházejících zápasech potvrdily, že mají kvalitní tým," uvedl kouč Zlína Rostislav Vlach.

Zlínu se na vítkovickém ledě nedaří. V posledních dvou sezonách si přivezl z Ostravy ze čtyř zápasů v základní části extraligy pouze jeden bod za prohru po nájezdech. Naposledy vyhrál ve Vítkovicích před více než dvěma roky začátkem ledna 2011 těsně 3:2. "Na širším kluzišti ve Vítkovicích se nám dlouhodobě nedaří. Domácí hokejisté jsou na toto prostředí zvyklí," dodal Vlach, který vidí jedinou cestu, jak soupeřovu výhodu eliminovat.

Utkání Slavia - Kladno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

17:30 Kladno‒Slavia

Výchozí pozice Kladna není moc dobrá. Nejenže Rytíři oba čtvrtfinálové zápasy prohráli a vstřelili v nich navíc jen jeden gól, Slavii nedokázali v této sezoně přehrát ani v základní části. Mají tak na kontě šest porážek v řadě. "Bohužel, play-off rozhodují chyby. V minulém zápase jsme za vyrovnaného skóre zbytečně ztratili kotouč v naší třetině a byl z toho druhý gól Slavie. Pak už jsme museli riskovat, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Je to 0:2 na zápasy, ale doufám, že to Slavii ještě hodně znepříjemníme," uvedl trenér Zdeněk Vojta.

Slavia v O2 areně potvrdila roli favorita, ale trenér Vladimír Růžička si je vědom, že ještě nic rozhodnuté není. "Sice vedeme, ale zápasy jsou vyrovnané. Jedeme na Kladno, a to je doma hodně silné. Víme, že nás tam čeká peklo. Takové je ale play-off a já si myslím, že je to dobře," řekl Růžička. Pražané budou opět spoléhat na brankáře Miroslava Kopřivu, který po svém odchodu v roce 2009 z Kladna do Slavie odchytal proti bývalým spoluhráčům dvanáct zápasů a připsal si jedenáct výher. Nastoupil i do obou čtvrtfinálových duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články