Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kladno dostalo sedm gólů, prohrála i druhá Jihlava

Praha - Kladenští hokejisté i nadále vedou tabulku první ligy, i když doma překvapivě podlehli Litoměřicím 4:7. Jihlava ale v Prostějově promarnila šanci vrátit se do čela porážkou 5:6. Ztrátu na vedoucí duo snížily České Budějovice, které zvítězily 5:2 v Šumperku.

Kladno doplatilo v utkání s Litoměřicemi na špatný úvod. Hosté už v 17. minutě donutili po čtvrtém gólu střídat brankáře Mensatora, ale příval branek zastavil náhradní gólman Cikánek až za stavu 2:6 ve 28. minutě. To už měl litoměřický kanonýr Doležal na kontě hattrick. Teprve potom Rytíři začali dohánět ztrátu a stejný počin zaznamenal na domácí straně také Vítězslav Bílek. Jenže Litoměřice si tříbodové vítězství vzít nenechaly, 63 sekund před koncem pečetil jejich překvapivý úspěch Kopta gólem do prázdné branky.

Jihlava měla naopak zápas v Prostějově rozehraný velmi dobře a domácí tým dlouho jen dotahoval ztrátu. Jenže Dukla vůbec nezvládla závěr. Ještě necelých pět minut před koncem vedla 5:4 a dostala výhodu přesilovky. Pak však přišly velké chvíle Venkrbce, který v oslabení srovnal a vzápětí poprvé dostal svůj tým do vedení. Jestřábi senzačně otočili na 6:5 a vzali Jihlavě šanci vrátit se na první místo tabulky.

Z tria vedoucích týmů uspěly jen České Budějovice, které si ze Šumperka odvezly výhru 5:2. Hlavní zásluhu na zisku tří bodů měl Babka, který dal dva góly a připravil i závěrečnou pojistku pro Nouzu do prázdné branky.

Pražská Slavia doma porazila Most zejména díky dvěma slepeným brankám v první třetině a třem využitým přesilovkám. V početní výhodě měli Pražané padesátiprocentní úspěšnost. Benátky doma s Havířovem doplatily na mizernou koncovku a hosté děkovali zejména gólmanovi Lacovi, díky kterému zastavili sérii proher. Vítězný gól dal z trestného střílení Okál. Tři prohry v řadě má vedle Benátek na kontě i Ústí nad Labem, které mělo sice v Přerově velkou převahu, ale nakonec prohrálo 2:4. Domácí vděčí za tříbodové vítězství gólmanovi Řehořovi, který kryl 44 střel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články