Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vehanen chytá neskutečně, chválil Ševc gólmana Lva

Jaroslavl (Rusko) - Jediný gól za 180 minut hry dovolili zatím vstřelit hokejisté Lva Praha svému soupeři v semifinálové sérii play-off. Jaroslavli v neděli nepomohl ani přesun do domácího prostředí. I proto mají Pražané na své straně slibné vedení 3:0 v sérii a v úterý ji mohou v nejkratším možném čase ukončit. Velký podíl na úspěšném tažení Lva má finský gólman Petri Vehanen. Obránce Martin Ševc si ho nemůže vynachválit. "Všechno začíná od Petriho. Je výborný, to je až neskutečné, jak chytá."

"Hrajeme v defenzivě skutečně výborně," liboval si Vehanen. "Pro nás je to velké vítězství, navíc venku, takže určitě důležité. Musíme pokračovat stále stejně, nadále koncentrovaně a počítat s tím, že se může stát cokoliv," dodal.

Vehanen předvedl venku proti Jaroslavli několik vynikajících zákroků a soupeři nedává šanci na úspěch. "Určitě nejsou v ideálním rozpoložení, snaží se nám chodit do gólmana a zkouší všechny možné prostředky. Je to vidět i na tom, že pak dělají zbytečné fauly. A je jen dobře, že jsme je dneska potrestali," prohlásil Ševc.

I ve třetím finále Západní konference skóroval jeho celek z přesilovky. "Kdybychom je už hráli zcela podle našich představ, tak proměníme každou," pousmál se Ševc. "Ale pokud v každém zápase proměníme alespoň jednu, je to výborné," dodal zadák.

Ševc se nijak netají touhou zakončit sérii co nejdříve. "Bylo by výborné to ukončit hned v úterý, ale musíme být nohama na zemi a začít další zápas zase s poctivou prací."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články