Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sedláček míří do KHL, zatím jen na testy

Praha – Paličatost se - zdá se - Jakubu Sedláčkovi vyplácí. Mladý hokejový brankář nechtěl po sezoně, ve které pomohl Zlínu do finále extraligy, podepsat s Berany novou smlouvu a čekal na atraktivnější nabídku. Ta nakonec přišla a Sedláček míří do KHL do Dinama Riga. Na úvod jej ale čeká měsíční zkouška, během níž musí přesvědčit o svých kvalitách. 

"Nebylo to příjemné období, ale ta trpělivost se vyplatila: přišla nabídka, na kterou jsem čekal. Myslím, že si každý hráč ve své kariéře něčím podobným projde. Mně se to stalo zrovna teď," uvedl Sedláček pro MF Dnes. K možnému angažmá mu pomohl i fakt, že generálním manažerem lotyšského klubu se stal Normunds Sejejs, který naposledy stejnou funkci zastával ve Lvu Praha. V Rize by měl Sedláček bojovat o post jedničky se švédským reprezentantem Mikaelem Tellqvistem.

Sedláček odletěl do Lotyšska v neděli. Podle hráčského agenta Vladimíra Vůjtka, který se na jeho angažmá podílí, musí k definitivnímu přesunu do KHL uspět na zkoušce. "Myslím, že v Rize se Kubovi otevírá docela slušná příležitost. Normunds Sejejs ví, jak chytá. Sedláček na jaře pomohl Zlínu do finále, je to mladý, perspektivní gólman, který má stále všechno před sebou. Myslím, že by to mohlo být výhodné pro obě strany. Klub potřebuje brankáře, Jakub Sedláček by se zase rád prosadil do KHL," uvedl Vůjtek pro hokej.cz.

Na měsíční zkoušku do Rigy odletěl i český útočník Patrik Valčák, který naposledy působil v Polsku. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články