Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Obránce Němec byl zařazen do All Star týmu KHL

Moskva – Obránce Lva Praha a české reprezentace Ondřej Němec byl zařazen do All Star týmu Kontinentální hokejové ligy. Třicetiletý bek se do nejlepší šestice dostal i s dalším hráčem českého účastníka KHL kanadským forvardem Justinem Azevedem. V elitním výběru je doplňují útočníci mistrovského Magnitogorsku Sergej Mozjakin a Danis Zaripov, obránce Jaroslavle Ilja Gorochov a jeho kanadský spoluhráč brankář Curtis Sanford.

Obránce Lva Praha Ondřej Němec
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Němec byl osobně přítomen slavnostnímu ceremoniálu v ruské metropoli. Ocenění mu udělalo radost. "Určitě je to ale ocenění práce celého klubu, není to jen o mně. Dostali jsme ten klub někam mezi elitu a myslím, že Rusové to takto ocenili," řekl Němec. Lvi obdrželi během galavečera také pohár pro vítěze Západní konference. Reprezentační bek, jenž nechyběl na v neděli skončeném mistrovství světa v Minsku, si tak na úplný závěr sezony užil alespoň trochu radosti.

"Ale jako náplast to určitě brát nelze. Prohrál jsem tři nejdůležitější zápasy v celé sezoně. Raději bych oželel toto ocenění a měl místo toho tu medaili z mistrovství světa," připomněl Němec porážku ve finále KHL s Magnitogorskem v sedmém utkání, na níž navázal prohrami v semifinále a v duelu o bronz na světovém šampionátu s národním týmem.

Slavnost zcela ovládl Magnitogorsk s Mozjakinem, dvě ceny si odnesl i jeho spoluhráč z útoku Jan Kovář. Třiatřicetiletý Mozjakin obhájil trofej pro nejužitečnějšího hráče základní části, dostal i ocenění pro nejproduktivnějšího hráče a střelce. Kovář, který byl nejlepším nahrávačem soutěže, převzal cenu za prvenství v hodnocení statistiky plus/minus a na pódium si přišel s Mozjakinem a Zaripovem i pro trofej určenou pro nejlepší útočnou trojici. V základní části dali dohromady 82 gólů a obsadili první tři místa v kanadském bodování.

Nejlepším brankářem byl vyhlášen jejich spoluhráč Vasilij Košečkin a trenérem kouč Magnitky Mike Keenan. Klub získal i cenu za nejvíce vstřelených gólů. Mozjakin byl navíc už počtvrté oceněn jako nejslušnější hráč, tentokrát společně s Mattem Robinsonem z Dinama Riga. Magnitogorsk získal cenu například i pro nejlepšího týmového lékaře zásluhou Michaila Novikova a nejlepšího manažera díky Gennadiji Veličkinovi. Nováčkem roku se stal brankář Ufy Andrej Vasilevskij, který získal i ocenění za zákrok roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články