Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lva čeká druhé vystoupení v Magnitogorsku, kuráž mu nechybí

Magnitogorsk - Hokejistům Lva Praha se v úvodním finále podařilo poprvé od svého vstupu do Kontinentální ligy porazit Magnitogorsk. Pokud by získali ve finálové sérii i druhý bod z ledu soupeře, vysněnému Gagarinovu poháru se hodně přiblíží. Ale je jim jasné, že Metallurg bude chtít oproti prvnímu nepovedenému vystoupení před svými diváky, kdy ani neskóroval, hodně přidat.

Hráči pražského Lva
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Pro ruského favorita a jeho natěšené fanoušky byl výsledek 0:3 obrovským zklamáním. Tým nespasila ani obávaná první útočná formace v centru s českým útočníkem Janem Kovářem, která přitom po celý rok táhne tým za úspěchem a sbírá body jako na běžícím pásu.

"Celý rok se nám dařilo, ale teď to bohužel nevyšlo. Musíme zapracovat na tom, aby to bylo příště lepší a tým jsme zase táhli. Máme hodně času na ledě a jsme tam od toho, abychom ty góly dávali," prohlásil sebekriticky Kovář.

Jenže i Lvi si odnesli z úvodního duelu cenné poznatky - především o tom, že při stoprocentním nasazení a koncentrovanosti mohou sílu Magnitogorsku eliminovat a hrát s ním minimálně vyrovnanou partii. To českému týmu dodává pořádnou porci kuráže.

"Samozřejmě musíme čekat, že do toho 'Magnitka' půjde daleko víc, ale pro nás je úvodní výhra velkým povzbuzením. Víme, že je můžeme porazit, což se nám v dosavadních vzájemných zápasech ještě nepodařilo. Teď v play-off je to navíc o to důležitější. A já věřím, že budeme dál hladoví a budeme chtít sáhnout i po tom druhém bodu," přál si asistent trenéra Pražanů Václav Sýkora.

"Úvodní výhra je pro nás samozřejmě skvělá, ale jak už jsem říkal před prvním zápasem - Magnitogorsk má opravdu moc dobrý tým, navíc hodně zkušený. A lze očekávat, že ve druhém duelu budou mnohem silnější. Na to musíme být co nejlépe připravení," doplnil útočník Petr Vrána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články