Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Lev prohrál pošesté v řadě, tentokrát si neporadil s CSKA

Moskva - Hokejisté Lva Praha utrpěli v Kontinentální lize již šestou porážku po sobě, v utkání na ledě CSKA Moskva dlouho doufali v dobrý výsledek, nakonec ale prohráli 0:3. Pražané drželi až do závěru druhé části stav 0:0, ale těsně před přestávkou inkasovali a v 45. minutě už ztráceli tři branky.

Mezi tyčemi dostal tentokrát oproti předchozím dvěma zápasům přednost Pöpperle a hned v druhé minutě se musel mít na pozoru při Němcově vyloučení, ale domácí nedokázali přesilovku zužitkovat. Po chvilce si zahráli v početní výhodě i svěřenci kouče Jandače, avšak rovněž bez úspěchu.

První vážnější příležitost si připravila domácí hvězda Alexandr Radulov, Pöpperle si však dokázal s jeho ranou z otočky poradit. Na druhé straně odpověděli nadějnou akcí Řepík s Christensenem a na konci první části Surový, ale slovenský gólman Staňa ve službách CSKA zůstal rovněž neprůstřelný.

V úvodu druhé třetiny zahrozili v přesilovkách Grabovskij a na druhé straně Chára, stav se ovšem díky výtečným gólmanům nezměnil. Obrovskou příležitost měl ve 32. minutě Oystrick, jenže slibnou pozici ke skórování nevyužil. V poslední minutě prostřední části si bek Mikuš pomohl proti Dacjukovi faulem a pouhých devět sekund před sirénou otevřel Rylov po parádní akci Moskvanů skóre.

Pražany to mohlo zejména po herně vydařené pasáži mrzet, ale v nástupu do závěrečného dějství fauloval rovněž Hossa a i tentokrát CSKA trestal zásluhou Rjasenského, jenž akci domácího týmu zakončil do prázdné branky. Když se o pouhé dvě minuty později prosadila i posila z NHL Dacjuk, bylo zřejmé, že hosté již nebudou mít v současném rozpoložení síly na zvrat. Nakonec se Lev nedočkal ani čestného úspěchu.

"Dokázali jsme s CSKA držet krok dvě třetiny, i když na konci druhé části jsme dostali gól v oslabení. Pak už jsme to nezvládli. Soupeř byl rychlejší, na celý zápas jsme neměli dostatek sil," řekl trenér Josef Jandač.

CSKA Moskva - Lev Praha 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 40. Rylov (A. Radulov, Grabovskij), 43. Rjasenskij (A. Radulov, Sergejev), 45. Dacjuk (Grabovskij, Denisov). Rozhodčí: Ravodin, Sufiullov - Gorděnko, Tomilov. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0.

CSKA: Staňa - Sergejev, Denisov, Rylov, Marčenko, Gimajev, Buravčikov, Kondratěv, Rjasenskij - A. Radulov, Dacjuk, Grabovskij - Grigorenko, I. Radulov, Žarkov - Zubov, Kugryšev, Sprukts - Davis, Barbašov, Ljubimov. Trenér: Valerij Bragin. 

Lev: Pöpperle - Chára, Oystrick, Škoula, Němec, Porseland, Hunkes, Mikuš, Krejčík, Porseland - Klepiš, Vrána, Bartečko - Surový, Mikúš, Hossa - Řepík, Christensen, Novotný - Sekáč, Cingel. Trenér: Josef Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články