Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Klepiš bude hrát za Lva, nahradí Žerděva

Praha - Hokejový útočník Jakub Klepiš bude pokračovat v Kontinentální lize v dresu Lva. Mistr světa z roku 2010 po skončení minulé sezony uvažoval o návratu do NHL, jednal s Anaheimem, ale nakonec podepsal novou roční smlouvu v Praze. Devětadvacetiletý hráč poslouží i jako náhrada za ruského útočníka Nikolaje Žerděva, který ve Lvu v pondělí nečekaně skončil.

Jakub Klepiš na tréninku Lva Praha
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Odchovanec pražské Slavie byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Lva, v 45 zápasech základní části Klepiš nasbíral 38 kanadských bodů za 20 branek a 18 asistencí. V play-off se i vinou zdravotních problémů neprosadil a následně se omluvil i z boje o účast na letošním světovém šampionátu.

Bývalý hráč Washingtonu působí v KHL od roku 2008, hrál za Omsk, Ufu a Dynamo Moskva. V letech 2011 a 2012 vyhrál Gagarinův pohár pro vítěze soutěže.

Klepiš by se teoreticky mohl představit už ve středeční generálce na start KHL na ledě Slavie. S mužstvem odcestuje do Doněcku, kde Lev v neděli zahájí svou druhou sezonu v mezinárodní lize.

Trojnásobný účastník mistrovství světa je druhou posilou Lva krátce před startem soutěže, v pondělí klub potvrdil příchod kanadského obránce Ryana O'Byrnea. Tým naopak společně se Žerděvem opustil švédský obránce Mathias Porseland, který zamířil do Vladivostoku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články