Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

KHL zavítá do Ameriky, odstartuje Pohárem Lokomotivu

Moskva – S novými týmy a řadou novinek odstartuje 4. září nový ročník KHL, díky Lvu Praha se kontinentální liga poprvé představí i na české půdě. Lev se ve své divizi krom dalších nováčků Bratislavy a Doněcka potká i s nechvalně proslulým týmem bitkařů Viťazem Čechov. Poprvé v historii také KHL zavítá do Spojených států amerických. Zahájení obstará repríza finále Gagarinova poháru mezi obhájcem titulu Dynamem Moskva a Avangardem Omsk. Úvodní duel sezony se bude hrát poprvé pod názvem Pohár Lokomotivu na počest obětí loňské letecké tragédie Lokomotivu Jaroslavl, který se vrací do soutěže.

Gagarinův pohár
zdroj: ČT24

V zámoří se KHL představí 19. a 20. ledna, kdy odehrají dva zápasy v nové hale v newyorském Brooklynu Petrohrad s Dynamem Moskva. O týden dříve se uskuteční v Čeljabinsku Utkání hvězd KHL. Základní část, v které každý tým sehraje 52 utkání, skončí 17. února. Soutěž vyvrcholí nejpozději 19. dubna, na kdy je naplánován případný sedmý zápas Gagarinova poháru.

Lev Praha bude hrát v Bobrovově divizi společně s nováčky Slovanem Bratislava, Donbassem Doněck, mistrovským Dynamem Moskva, Petrohradem, Dinamem Riga a Viťazem Čechov. Sedmičlenná je i Tarasovova divize v Západní konferenci, Charlamovova i Černyševova divize ve Východní konferenci mají šest týmů.

Historicky první zápas sehraje český klub podle rozpisu ve čtvrtek 6. září doma proti Dinamu Riga, o dva dny později přivítá Spartak Moskva a v pondělí 10. září se střetne s Donbassem Doněck. Pro tým trenéra Josefa Jandače pak bude následovat série tří duelů venku. Ve čtvrtek 13. září se představí na ledě Viťazu Čechov, o dva dny později v Čerepovci a v pondělí 17. září v Minsku proti Dinamu.

Nastoupit má Lev doma i na Štědrý den, kdy přivítá Kazaň. Hrát bude v dlouhodobé soutěži všech 26 týmů proti sobě dvakrát a každý celek pak má ještě určeného soupeře pro zbývající dva duely; pro Lva to budou zápasy se Slovanem Bratislava.

Západní konference:

Bobrovova divize: Viťaz Čechov, Dynamo Moskva, Dinamo Riga, Lev Praha, Slovan Bratislava, SKA Petrohrad, Donbass Doněck.

Tarasovova divize: Atlant Mytišči, Dinamo Minsk, Lokomotiv Jaroslavl, Severstal Čerepovec, Spartak Moskva, Torpedo Nižnij Novgorod, CSKA Moskva.

Východní konference:

Charlamovova divize: Avtomobilist Jekatěrinburg, Ak Bars Kazaň, Metallurg Magnitogorsk, Neftěchimik Nižněkamsk, Traktor Čeljabinsk, Jurga Chanty-Mansijsk.

Černyševova divize: Avangard Omsk, Amur Chabarovsk, Barys Astana, Metallurg Novokuzněck, Salavat Julajev Ufa, Sibir Novosibirsk

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články