Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kdo unikne baráži? Začíná extraligové play-out

Praha - Boj o únik baráži odstartuje prvním kolem skupiny o 11. až 14. místo. Brněnská Kometa, která v úterý v posledním kole základní části přišla o účast v předkole play-off, se utká s posledním Chomutovem, a Karlovy Vary se střetnou s Libercem. O dvou účastnících baráže, kteří narazí na úspěšné semifinalisty první ligy, bude jasno nejpozději ve čtvrtek 21. března.

Kometa se staronovým trenérem Vladimírem Kýhosem, který ve středu nahradil odvolaného Zdeňka Veneru, se musí rychle přeorientovat na nový cíl a zabránit tomu, aby úřadující vicemistr klesl až do baráže. Brno má na dvanácté Karlovy Vary náskok pěti, na třináctý Liberec devíti a na Chomutov 15 bodů. Ze dvou domácích zápasů za sebou chce Kometa vytěžit plný počet bodů. "Podobný zisk by nám vzhledem k našemu devítibodovému náskoku zajistil klid a herní pohodu. Opačný scénář by nám zkomplikoval situaci," uvedl trenér Kýhos, který se snaží vrátit zklamanému týmu sebedůvěru.

"Času do nedělního duelu s Chomutovem je málo, více prostoru bude před pátečním druhým utkáním s Karlovými Vary. Hlavně nyní musíme zlepšit disciplínu a nenechat se zbytečně vylučovat. A také se zaměřujeme na vylepšení hry v defenzivě," řekl Kýhos, který se do Komety vrátil po třech a půl letech.

Pro Chomutov je klíčové, aby na ledě Komety bodoval, protože v play-out se hraje jen šest kol a Piráti na pozice zaručující poklidný konec sezony bez baráže ztrácejí deset bodů. "Osobně si myslím, že to je už moc velká ztráta a už se pomaloučku připravujeme na barážové zápasy," řekl na webu chomutovského klubu kanonýr David Hruška.

Hodně napovědět o dalším vývoji může duel Karlových Varů s Libercem, mezi nimiž je čtyřbodový rozdíl. Energie náskok získala díky úterní výhře na ledě Kladna, zatímco Liberec podlehl Vítkovicím. "Pokud bychom v neděli uspěli, bylo by to výborné," řekl asistent trenéra Varů Jaromír Kverka.

Liberec bude hrát venku i za týden v pátek ve 2. kole, kdy se představí v Chomutově. Před sérií tří domácích zápasů potřebuje zůstat v kontaktu s výše postavenými celky. Boj v play-out o únik baráži čeká Bílé Tygry poprvé v historii klubu. "Motivace je velká, protože do baráže nechce nikdo. O tom vůbec nemůže být řeč. Máme ztrátu čtyř bodů na Karlovy Vary, což se dá stáhnout. Když je dvakrát porazíme a vše vyhrajeme, budeme před nimi," citoval klubový web útočníka Tomáše Pospíšila. "Letos už jsme je překonali čtyřikrát a doufám, že v tom budeme pokračovat. Budeme se snažit vyhrát každý zápas," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články