Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Každý chce hrát na nejvyšší úrovni. My taky, věří v barážový úspěch Köhler

Rok po sestupu se mohou vrátit mezi extraligovou elitu. Po vítězství v play-off 1. ligy ale ještě zlínští hokejisté musí uspět v baráži proti Kladnu. Osmatřicetiletý útočník Bedřich Köhler, který ve finále nosil kapitánské "céčko" místo zraněného Pavla Kubiše, si dobře uvědomuje, že v baráži Zlín nebude favoritem.

Bedřich Köhler přebírá trofej pro vítěze 1. ligy
zdroj: ČTK / Paprskář Pavel

"Všichni budeme zvědaví na srovnání výkonnosti. Vyhrát první ligu je jedna věc, hrát s extraligovým soupeřem věc druhá. Kladno sice skončilo poslední, ale uhrálo přes padesát bodů, což se nám minulou sezonu nepodařilo. Do série budeme muset jít s pokorou a respektem. Budeme v roli outsidera, ale budeme bojovat," řekl Köhler po čtvrté výhře Zlína nad Vsetínem.

Zlín před rokem opustil nejvyšší soutěž po dlouhých 42 letech. Köhler si přál, aby byl Zlín Rytířům rovnocenným soupeřem a opět pobavil fanoušky. "Čtyři týdny jsme nehráli se sebezapřením play-off, abychom teď řekli, že je to všechno za námi. Máme respekt k první lize, ale extraliga je nejvyšší meta pro každého hokejistu v Česku, ať je mu dvacet, nebo osmatřicet jako mně. Každý chce hrát na nejvyšší úrovni," pousmál se Köhler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 6. finále Zlín – Vsetín

Prvoligová sezona Zlína rozhodně nebyla jednoduchá. Berani se v tabulce pohybovali i na pozicích mimo play-off, došlo ke změně trenérů a výrazný pohyb byl i v hráčském kádru. "Změnilo se, co se mohlo, a něco z toho zafungovalo. Po dlouhé době jsem zase začal cítit, že i když tým zrovna nehraje dobře, dokáže zvítězit," přiznal Köhler.

Vše pro Zlín nakonec vyvrcholilo valašským derby a finálovou bitvou se Vsetínem. "Celý kraj si to užil, byla to taková gradace sezony, fajn pro lidi. V našem rybníčku to byl zrovna střet hokejové republiky. Prime time je samozřejmě o patro výš v semifinále extraligy, ale pro kraj to určitě byl pěkný zážitek," řekl odchovanec Vítkovic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články