Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Karlovy Vary smazaly dvougólovou ztrátu, v prodloužení vystřelil Hradci dva body Klíma

Karlovy Vary smazaly v zápase s Hradcem Králové dvoubrankové manko, nakonec ale uspěli v prodloužení hosté. V čase 60:52 rozhodl o výhře Východočechů 3:2 Kevin Klíma.

Utkání Karlovy Vary - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Energie se představila v domácím prostředí téměř po měsíci, začátek se jí ale nevydařil. Již po 54 sekundách hry se po Chalupově přihrávce prosadil kapitán hostů Smoleňák a připsal si desátý gól v sezoně.

Nedůrazně hrající domácí inkasovali podruhé v 8. minutě poté, co nahození Dragouna tečoval Radovan Pavlík.

"Chtěli jsme do utkání aktivně vstoupit, protože jsme věděli, že když to neuděláme my, bude aktivní soupeř a to jsme nechtěli. Zaplať pánbůh to takhle vyšlo a dali jsme dva góly," pochvaloval si Pavlík.

Západočechy z letargie probral až v polovině úvodního dějství únik Stříteského, který skončil na betonu hostujícího gólmana.

Mazanec se po zbytek první třetiny ještě vyznamenal při dvou tutovkách Fleka, při další Stříteského střele mu pomohla horní tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

Po začátku druhé třetiny, kdy hra obou soupeřů upadla do průměru, se obraz hry změnil až v polovině zápasu. Ve 28. minutě vstřelil v oslabení kontaktní branku Polák, kterému ve skórování nezabránila ani Mazancem hozená hokejka.

Oživlá Energie začala hosty přehrávat a výsledkem bylo vyrovnání. Opět se prosadil Polák, tentokráte v přesilové hře.

V 38. minutě mohl hostům vrátit vedení osamocený Červený, pozorného Novotného ale nepřekonal.

Ve třetí části byli blíže vedoucí brance domácí, zejména třetí formace se předháněla ve "spalování" šancí. Když Mazance nepřekonali Kubalík ani Šenkeřík, zápas se musel prodlužovat.

"Začali jsme špatně. Na druhou stranu mě těší, že jsme se dokázali i za stavu 0:2 do zápasu vrátit. Dokázali jsme dát trochu šťastný kontaktní gól a od té doby jsme minimálně vyrovnali hru. Ve třetí třetině jsme možná měli více příležitostí na to, abychom zápas ještě zlomili na naši stranu. Za špatný úvod jsme si to ale asi nezasloužili," řekl trenér domácích Tomáš Mariška.

Druhý bod nakonec získali hosté, již po 52 sekundách nastavení se přesnou střelou z levého křídla prosadil rozjetý Klíma.

"Od druhé třetiny jsme tahali za kratší konec. Ve třetí třetině jsme šance soupeře ustáli jen se štěstím. Dva body jsou zlaté," uvedl trenér hostů Petr Svoboda.

Energie Karlovy Vary - Hradec Králové 2:3 v prodloužení (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. V. Polák (Plutnar), 31. V. Polák (Graňák) - 1. Smoleňák (M. Chalupa, Zámorský), 8. R. Pavlík (Dragoun), 61. K. Klíma (R. Pavlík, Červený). Rozhodčí: Hodek, Micka - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4068.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Mikyska, Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, V. Polák - T. Kubalík, Raška, Kohout - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, R. Pilař - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - K. Klíma, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička, T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články