Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Karlovarští hokejisté pokřtili novou arénu výhrou nad Libercem

Karlovy Vary - Hokejisté úřadujícího extraligového mistra Karlových Varů v úvodním utkání Tipsport Hockey Cupu pokřtili novou KV Arénu výhrou nad Libercem 4:2. Západočeši se po čtvrteční úvodním přípravném utkání proti ruskému Orenburgu v nedalekém Ostrově nad Ohří poprvé představili ve svém novém prostředí, kam se stěhovali ze zastaralého zimního stadionu v Dolní Kamenné, přezdívaného "plecharéna". Duel před návštěvou tří a půl tisíce příznivců rozhodl trefou v 52. minutě reprezentační obránce Ondřej Němec.

Nový multifunkční stánek pro šest tisíc příznivců se zaplnil zvědavými příznivci více než z poloviny a první trefu si v něm připsal v osmé minutě útočník Milan Hluchý. Na nové prostředí si všichni zvykali. Na rozdíl od dalších tref domácích hala při využití světelných efektů nepotemněla, střelec zase nebyl zvyklý, že si může záznam své trefy prohlédnout na kostce nad ledem.

"Na začátku byli všichni ještě takoví roztěkaní, takže asi ani při mém gólu nezhasli. Všechno to chce čas. Atmosféra byla pěkná. Ze začátku lidi koukali, co kde je. Byli takoví překvapení, od druhé třetiny už začali pořádně fandit," řekl po utkání novinářům Hluchý. "Na to, že to byl přípravný zápas, tak přišlo hodně lidí a bylo to super."

Karlovarští se mohou těšit v sezoně pravděpodobně ještě na větší zájem příznivců. "Podle prodaných permanentek vypadá, že bude chodit hodně lidí a bude zážitek tady hrát," doplnil Hluchý. Otázkou je, jestli dokážou nahradit specifickou bouřlivou atmosféru staré haly. "Je to složité. Tak byli lidi nalepení na plexisklech, stáli a ta hala je úplně jinak akusticky řešená. Tady to bude jiné, ale zase tady bude třeba měřič hluku a další možnosti. Záleží jak ten diskžokej lidi vyburcuje, pustí víc muziku."

Červená sedadla prý hokejisty burcují

Navíc není v nové hale znát vliv venkovního počasí, konkrétně nyní letního vedra. "Kdyby to bylo celou sezonu, tak by to bylo dobrý," doplnil Skuhravý s tím, že led se oproti dnešku bude jistě zlepšovat jako v tréninkové hale, kde se tým do nedávné doby připravoval. "Je tu led jen tři dny," dodal.

Nová posila Karlových Varů právě z Liberce Václav Pletka, ostatně jako i jeho nedávní spoluhráči, mohl porovnat stánek s Tipsport Arenou Severočechů, jejíž je KV Arena prakticky kopií. "Hala je podobná, jen v Liberci byla ta modrá taková uspávající, zatímco tady ta červená burcuje," popsal dojem, který vytvářejí především sedadla v hledišti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články