Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kanaďanky můžeme potrápit, věří Peslarová před semifinále

České hokejistky půjdou do semifinálového utkání s Kanadou v pozici outsiderek. Brankářka Klára Peslarová ale věří, že reprezentace odehraje lepší utkání než ve skupině, kde Češky prohrály jednoznačně 1:5. Přímý přenos semifinále sledujte v noci ze soboty na neděli od 1:00 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Česko – Německo

"Nálada v týmu je dobrá. Čeká nás náročný zápas a chceme předvést, co v nás je. A doufáme, že výsledek bude lepší než v základní části," řekla Peslarová v rozhovoru pro Český hokej. "Bude to rychlý zápas. Věřím, že fyzický na obě strany, a doufám, že si nenecháme vstřelit gól hned na začátku. Snad je potrápíme stejně jako Švédky ve čtvrtfinále," přála si sedmadvacetiletá gólmanka. 

České hokejistky dvanáctinásobné mistryně světa ještě nikdy neporazily, národní tým do 18 let to ale na lednovém světovém šampionátu v Zugu dokázal a v semifinále vyhrál 4:2. "Samozřejmě nás to motivuje, ale sama vím, že oproti osmnáctce je to trochu něco jiného. Tam je to více hratelné. Kanada má skvělý tým a my jsme proti nim hrály jen dvakrát. Jak už jsem řekla, věřím, že se připravíme lépe než v základní části," řekla Peslarová.

"Finkám už se to jednou povedlo, tak můžeme být druzí," poukázala na rok 2019, kdy Seveřanky v semifinále Kanadu vyřadily. Ve všech dalších ročnících ženského MS se ve finále utkala Kanada s USA.

Peslarová půjde do semifinále v dobré pohodě, ve čtvrtfinále proti Německu udržela podruhé na MS čisté konto. "Moc si toho vážím, ale nejde o to, jaký je konečný výsledek. Jestli tam je nula, nebo ne. Je to zápas nás všech. Holky mi pomáhaly celých 60 minut a myslím si, že na tom mají zásluhu i ony," podotkla Peslarová.

Bez ohledu na výsledek Češky ví, že hned v neděli je čeká další utkání. Finále, nebo o 3. místo. Podle Peslarové to nebude problém. "Každý je zvyklý ze svých soutěží hrát dva zápasy za víkend. Máme k dispozici fyzioterapeuty a veškerou podporu. Nebudeme myslet na to, zda máme mezi zápasy 15, nebo 17 hodin klidu. Připravíme se, jak nejlépe umíme, a doufejme, že se na to nebudeme muset vymlouvat," pousmála se opora švédského týmu Brynäs IF.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články