Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kalous po Kanadě: Nebylo to špatné, ale chce to větší důraz a lepší zakončení

Paříž – Větší důraz a lepší koncovka. Takový je recept asistenta trenéra národního týmu Jiřího Kalouse k tomu, aby si Češi připsali v dalších zápasech kýžené body. Proti Kanadě, která na úvod MS zvítězila 4:1, neodehrála reprezentace špatný zápas, šance se ale proměňovat musí, ví Kalous. "Tentokrát to tam nespadlo, musíme na tom pracovat dál," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

Utkání ČR - Kanada
zdroj: ČTK/AP

"Může nás mrzet koncovka, která nebyla důrazná. Nebyli jsme důrazní v předbrankovém prostoru a gólman (Pickard, pozn. red.) hodně střel viděl, takže měl jednoduchou pozici, aby je chytil. To byl možná důvod, proč jsme šance neproměňovali," uvedl Kalous.

Kanada podle jeho slov ukázala, jak vysoce efektivní na rozdíl od českého týmu je. I tak se ale nároďák dokázal prosadit přesilovkovým gólem obránce Radila ze třetí třetiny. "Jsme za to rádi, ale myslím si, že pořád zbytečně nevyužíváme možnost střelby. Občas hledáme ideální pozici pro zakončení a my se potřebujeme do branky tlačit víc," prohlásil Kalous.

Za Kanadu se střelecky prosadili Ryan O'Reilly, Michael Matheson, Tyson Barrie a Jeff Skinner. "Kanada měla velké šance, nepřekvapila nás. Hraje výborně takticky, individuální výkony jsou na excelentní úrovni. Hrají jednoduchý, ale disciplinovaný a vyzrálý hokej. Velmi těžce se proti nim hraje," řekl Kalous.

Ví, že na MS bude rozhodovat produktivita. "Musíme v tom pokračovat a vítězství, které potřebujeme, přijdou," dodal Kalous, který děkoval Mrázkovi, jak zachytal. "Podal opravdu velmi dobrý výkon. Zaslouženě byl naším nejlepším hráčem," uvedl.

Kalous chválil také nováčky, zejména Radila a Ruttu. "Nezahráli špatně," řekl. Jandač zase uznal, že síla a efektivita Kanady byla velká. "Muselo by se sejít více věcí, abychom nabídnuté šance proměnili. Bojovali jsme, ale tahali malinko za kratší konec," uvedl po osmé české porážce s Kanadou v řadě.

Sport
zdroj: ČT4

Po duelu rozporuplné pocity. "Abychom měli šanci hrát lepší výsledek s Kanadou, tak bychom se museli vyvarovat některých chyb, které jsme udělali. A bohužel byly potrestané. S Kanadou musíte hrát bez větších chyb. První a třetí gól byl dost podobný, protože jsme mohli odehrát puk lépe nebo jsme byli první na puku a ztratili jsme ho. Nebo jsme nedotáhli souboj. Druhý byl v oslabení a čtvrtý do prázdné branky," popsal Jandač.

Už v sobotu odpoledne se Češi představí proti Bělorusku. "Byl jsem se podívat na jejich tréninku. Připravíme se a určitě musíme zlepšit předbrankový prostor pro soupeře. Musíme mu to ztížit a víc si jít za dorážkami," prohlásil Kalous. Bělorusové na úvod turnaje prohráli s Finskem 2:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články